Vissza az őskorba! - új lemezével érkezik a My Baby

A My Baby sámánisztikus, modern voodoo blues-ával tér vissza a Dürer Kertbe november 14-én. Az Amszterdamból érkező sámán trió vadonat új, törzsi lüktetésből táplálkozó Prehistoric Rhytm lemezét hozza. 

A My Baby tagjai a legősibb, ösztönös zenéből táplálkoznak, koncertjeik mint az ősi, törzsi szertartások, ahol egyfajta örvénylő extázisba ránt át a zene és a tánc élvezete. A zenekar most megjelent, Prehistoric Rhytm harmadik albumával pedig tényleg leástak a gyökerekig, hogy megtalálják az utat a hipnotikus ütemeken, a csillogó, lélekkel teli éneken és a pszichedelikus riffeken keresztül a bluesban és funkban gyökerező dalokon át.

A My Baby zenéjére leginkább a spirituális dallamok, a sámáni rituálék hipnotikus kísérő zenéje hatott, melyeknek a gyökerei több ezer éven keresztül nyomon követhetőek – ahogy a zenéé is. A Prehistoric Rhytm album megírása közben maga ez a “nyomozás” és a “személyes” elképzelések kerültek a középpontba. Ennek során a zenekar néhány olyan rituálit fedezhetett fel, melyek még ma is léteznek és jól tükrözik, hogy mennyi kulturális tevékenység öröklődött az ősi hagyományokból a kortárs kultúrára.

Ez egy olyan teátrális, mítoszos, mégis táncolható zenei formát hozott létre, amely felemeli és összakapcsolja a közönséget, amelyen keresztül mi is felfedezhetünk abból valamit, ami a kollektív tudatunkban lakozik, - ahogy a lemez dalaiban szereplők is folyton egy fokozott őszinte, spirituális állapotot keresnek a modern társadalmunk zűrzavarában.

A My Baby most élő koncertjeit is új szinte emelték, hogy a fény, a látvány és a zene kombinációja életre keltse az albumot és egy törzsi ünnepséghez hasonló világot teremtsenek meg fellépéseiken.