ANISSA HELOU

Beirut-Párizs-London-Szicilia

 

2019.január 24-25. 19:00

 

Helyszín: Bazaar Eclectica

1013 Budapest Ybl Miklós tér 4.

(Várkert Bazár, Öntőház udvar. Legegyszerűbb megközelítés: gyalog a Clark Ádám térről az Öntőház utca felől)

 

MENÜ

 

Mezze

Humus, paprikakrém, gránátalma szirup

Hommus with pepper paste and pomegranate syrup

Mudardara (lencse, bulgur, karamellizált hagyma)

Mudardara (lentils and burgul, topped with caramelised onions)

Fehér tabbouleh

White tabbouleh

 

 

Főétel

Sáfránnyal marinált sült bárány, rózsavíz, fűszerek, Emirati biryani

Roast lamb marinated in saffron, rose water and mixed spices, served with Emirati biryani

 

 

Desszert

Baklava, creme fraiche, gyümölcs

Baklava served with creme fraiche and poached fruit

 

A menün a változtatás jogát fenntartjuk

A vacsora ára 18900.-Ft személyenként, mely ár tartalmazza a vacsora alatt felszolgált ásványvizet. A borsor ezúttal nincs benne az árban, a helyszínen lesz választható.

 

ANISSA HELOU

 

Meghívtuk a közel-keleti kulinária világhírű nagykövetét!  

Anissa Helou lesz a 2019-es év első vendégséfe, január 24-25-én tart két vacsoraestet.

A bejrúti származású Anissa Helou egyáltalán nem hasonlít a szakácskönyv írók többségéhez, pályafutását ugyanis belsőépítészettel és műtárgy kereskedelemmel kezdte a Sotheby’ s-nél. Párizsban antik boltot nyitott, majd közel 10 éven át Kuwaitban az iszlám művészet szakértőjeként tevékenykedett. Közeli kapcsolatban állt a kuwaiti uralkodó családdal, ahol nem volt ritka, hogy a háztartában volt egy libanoni, egy perzsa és egy indiai szakács. Anissa azok közé tartozik, akiknek az életét megváltoztatta az Öböl háború és a műtárgyakat felváltották a közel-keleti alapanyagok, techinikák és tradicionális receptek és azok történelme, történetei. Úgy tartják, Anissa a 100 legbefolyásosabb arab nők egyike, angol és amerikai televíziós-és rádióműsorok állandó szereplője. 2018 májusában jelent meg legújabb Feast című – szám szerint a kilencedik – szakácskönyve, a teljes közel keleti régióból gyűjti össze az arab világ legizgalmasabb receptjeit. 

Anissa az elmúlt 20 évben nem csak beutazta, de be is főzte az egész világot. Az angliai gasztroforradalom kezdetén, a 2000-es évek elején, Shoreditch-ban főzőiskolát nyitott. 

Jelenleg Szicíliában él és dolgozik.