BÁRÁNYBONTÁS, FELDOLGOZÁS, BOGRÁCSOLÁS
Mede Ádámmal és Ruga Endrével
Március 08. 15.00-18.00 VACSORA
MENÜ Ár: 10.000.-
Program leírása:
Kiemelt programunk a Bárány bontást, feldolgozás. Az eseményen vendégeink végigkísérhetik a bárány bontás folyamatát, miközben teraszunkon készül a friss báránypörkölt természetesen balatoni bárányból. Mede Ádám szerint a mi ragunk attól is különleges, hogy erős jó ízek dominálnak benne, abszolút nincs túlgondolva, de mégis pici csavarral (amit most nem mondunk el természetesen) készítjük. Az összetevők mellett a legfinomabb Petrányi borokkal készítjük az ételt. Egy ilyen fogás után nem maradhat ki a desszert, ami egy olyan aranygaluska, amit két tényező is különlegessé tesz, egyrészt Ruga Endre séf otthoni családi receptjét dolgozta össze Petrányi Piroska receptjével, másrészt a birtok adottságai révén kertünkben termett és szedett saját mandulával készül, és sok vajjal és cukorral válik igazán lággyá és feledhetetlen élménnyé teszi.
MENÜ:
Friss bárányból készült pörkölt
aranygaluskával,
két pohár borral. (OlaszRizling, Veszprém Vármegye bora)
Természetesen vendégeink az étlapról is tudnak rendelni, ha ellátogatnak hozzánk. Vegetáriánus és allergén igény esetén tekintsék meg étlapunkat a weboldalon.
Szeretettel várunk mindenkit erre a különleges eseményre, és természetesen majd a többire is.
Petrányi Pince és Borterasz