Ünnepeljük a 96 éve született zseni, Andy Warhol szellemiségét, aki vallotta, a művészet mindenkié. Warhol ugyanúgy megértette magát korának festősztárjaival, mint a sarki cipőbolt eladójával, és aki azt hirdette: BORN TO MIX! Gyűljünk össze, beszélgessünk kortárs művészetről, és bulizzunk hajnalig úgy, amire Warhol is bólogatna. 

Az extravagáns ABSOLUT WARHOL ART PARTY eseményével debütál Budapest ideiglenes kulturális helyszíne, a HENGERMALOM, amely október 19-ig lesz látogatható a Valyo kísérleti, Kelesztés névre hallgató pop-up eseménysorozatának keretein belül. Először lesz lehetőséged belépni az egykor hangos gyár épületébe, amely sok évnyi csend és rejtély után ismét élettel és zenével telik meg.

2024. 10. 11. (péntek), 21:00-02:30

Budai Hengermalom, Budapest, Hengermalom út 51, 1117

Jegyek: https://tixa.hu/absolut-warhol-art-party-kelesztes-fesztival-20241011

 

B O R N T O M I X

 

ANDY WARHOL ÉS AZ ABSOLUT BLUE 

A különleges terek, a kortárs képző- és fényművészet és az elektronikus zene rajongóit várja a Budai Hengermalom október 11-én. Az egykori hengermalom épülete kékbe öltözik egy éjszakára, hogy egyszerre tisztelegjen a művészet, az építészet és Andy Warhol munkássága előtt. 

Formáját imádta, tartalmát parfümként magára locsolta, múzsaként tekintett rá: Andy Warhol és az Absolut vodka kapcsolata régi, szenvedélyes történet. A korszakalkotó festőzseni a nyolcvanas években két festményt szentelt hőn szeretett italának. A 2020-ban újra felfedezett második, az Absolut „Blue” festmény idén októberben látható először az európai nagyközönség számára a stockholmi Spritmuseumban. 

Ennek örömére az Absolut limitált kiadású palackra adaptálta az ikonikus csupakék festményt, valamint a THE OTHER HALF nevű művészeti projekt keretében felkérte a YOUNGART online galéria fiatal, hazai alkotóit, hogy Warhol festményét továbbgondolva „egészítsék ki” az eredeti alkotást, és saját stílusuknak, egyéniségüknek megfelelően készítsenek valami újat, ezzel párbeszédbe lépve a 96 éve született művésszel. A THE OTHER HALF képzőművészeti kiállítást szintén Warhol munkásságára reflektáló fényinstallációk egészítik ki az INOTA fesztivál fényművészeti kurátorainak köszönhetően, és ezzel olyan, kultikus munkákat elevenítenek meg a Budai Hengermalom indusztriális terében, mint például a Silver Clouds.

 

#################################################

 

A HENGERMALOM két ikonikus épületét és a köztük lévő területet a Város és Folyó Egyesület (Valyo) kísérleti projektként teszi élénkebbé, használhatóvá és szerethetővé, ezzel pedig céljuk a közösségek összekovácsolása. Az október 11. és 19. között megvalósuló KELESZTÉS programsorozat a HENGERMALOM ideiglenes közösségi hasznosításának egyik fontos mérföldköve. A rendezvény alatt bejárhatjátok a HENGERMALOM különleges tereit, részt vehettek a Valyo és partnerei által szervezett közösségi, kulturális, gasztronómiai és szakmai programokon és megvalósíthatjátok saját ötleteiteket is. 

KELESZTÉS részletes programját itt találjátok: https://fb.me/e/7eAfdUyvj 

A HENGERMALOM projektről bővebben itt olvashattok: https://hengermalom.com/ 

   

A hajnalig tartó buliban mutatkozik be az Absolut Warhol limitált palack is.  

 

#################################################

 

Az ABSOLUT WARHOL ART PARTY fellépői: 

 

~~~ EMCSI – AV produkció (21:10 – 22:00)

~~~ INFRAGANDHI + KARCIS GÁBOR VJ (22:00-00:30)

~~~ TECHNOKOOL + KARCIS GÁBOR VJ (00:30 – 02:30)

 

#################################################

Az eseményen való részvétel biztonsági okokból korlátozott. A támogatói jegy megváltásával a Valyo - Város és folyó Egyesület munkáját támogatod. 

Jegyek: https://tixa.hu/absolut-warhol-art-party-kelesztes-fesztival-20241011

-------------------------------------

 

~ A HENGERMALOM projekt az építész stúdió és a Valyo - Város és Folyó Egyesület együttműködésében valósul meg.

    

(A rendezvényen kép- és hangfelvétel készülhet. A résztvevő a rendezvényen való részvételével hozzájárulását adja a megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevezhető meg.)