Becsengettek! Indul a Zengő Boriskola - az okosító borkóstoló!


Főként azoknak ajánljuk borsulinkat, akik szeretnének átfogóbb ismereteket szerezni a magyar borokról, mindezt pedig nem az iskolapadban ülve, hanem egy autentikus borbárban, fesztelen hangulatban, kóstolással egybekötve. Vendégelőadók (borászok-szőlészek) meghívásával igyekszünk emelni az órák színvonalát, ezzel is segítve a hiteles ismeretek átadását, elsajátítását.

Amit kínálunk, az nem csupán bor, vagy egy borkóstoló, nem is egy unalmas tanóra, hanem a tőlünk már jól megszokott könnyed hangulat, élmény és a borszeretet ötvözete.

Ez a Zengő Boriskola - az okosító borkóstoló!

Egy alkalom 3 órás, melyben kóstolás közben összehozzuk a bort a háttér sztorikkal és a szükséges ismeretekkel. Félidőnél 15 perces szünetet tartunk.

 

Témáink és alkalmak:

Első alkalom > Amit a szőlőről és a szőlőfajtákról tudni érdemes – A borkészítés és a borkóstolás alapjai (2023.01.10. kedd, 19:00-22:00) * ! BETELT !

Második alkalom > Magyarország borvidékei – Étel-bor párosítás (2023.02.07., kedd I 19:00-22:00) *

Harmadik alkalom > Villányi nagy vörösek – A villányi cabernet franc története (2023.03.14., kedd I 19:00-22:00) *

Negyedik alkalom > Szekszárd és Eger – Hol is készül a bikavér, na és ki az az Egri Csillag? (2023.04.04., kedd I 19:00-22:00) *

Ötödik alkalom > Tokaj és az aszú története – Nem minden édes, ami tokaji (2023.05.09., kedd I 19:00-22:00) *

Hatodik alkalom > Balaton – A fehértől a vörösig (2023.06.06., kedd I 19:00-22:00) *

 

Zengő Boriskola (ráadás alkalom) - az okosító borkóstoló
(Hivatalos Facebook esemény)

Amit a szőlőről és a szőlőfajtákról tudni érdemes – A borkészítés és a borkóstolás alapjai (2023.01.11., szerda I 19:00-22:00)
> Magyarország borvidékei – Étel-bor párosítás (2023.02.08., szerda I 19:00-22:00)
> Villányi nagy vörösek – A villányi cabernet franc története (2023.03.22., szerda I 19:00-22:00) *
> Szekszárd és Eger – Hol is készül a bikavér, na és ki az az Egri Csillag?
(2023.04.05., szerda I 19:00-22:00) *
> Tokaj és az aszú története – Nem minden édes, ami tokaji (2023.05.10., szerda I 19:00-22:00) *
> Balaton – A fehértől a vörösig (2023.06.07., szerda I 19:00-22:00) *

 

Minden alkalommal biztosítunk:
- kóstolójegyzetet (a leadott anyag jegyzetelésére)
- korlátlan szódát (a hidratáláshoz)
- borkorcsolyát: kenyér és olivaolaj formájában (az ízlelőbimbók fitten tartásához)
- kóstoló poharakat (a megfelelő illat és íz eléréséhez)
- alkalmanként 5-6 bor kóstolási lehetőségét

Lehetőség van egyben, mind a 6 alkalomra kedvezményes jegyet váltani, vagy témakörönként is lehet csatlakozni. Óráinkat limitált létszámmal - maximum 20 fő - tartjuk, hogy legyen időnk foglalkozni a kérdésekkel, felvetésekkel.

Jegyek:
6 alkalmas bérlet (2023.01.06-ig): 36.000 Ft/Fő
Előadásonkénti jegyár elővételesen (3 nappal a rendezvény előtt): 7.000 Ft/Fő
Előadásonkénti jegyár a teljes áron: 8.800 Ft/Fő