Vörös és fehér. Észak és dél. Laposa Birtok és Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet. Két család, két birtok, mindketten elkötelezettek a minőségi borkészítés és a Balaton iránt.
Ha kiülünk a teraszra északon, vagy délen, gyakorlatilag egymást látjuk. Most összekóstoljuk a két élményt!

2020 első borvacsorájára a Bujdosó Pincészetet látjuk vendégül Badacsonyban, a Laposa Birtokon. Vörösborokat hoznak, a Balaton déli lejtőiről. A Bujdosó Pincészet a kék szőlők közül Merlot-val, Cabernet Sauvignonnal, Cabernet Franc-nal, Kékfrankossal és Pinot Noirral foglalkozik. A kóstolósort a Laposa Birtok vulkanikus talajon készült fehér tételei nyitják meg.

A borvacsorán 3 fehérbort, 3 vörösbort kóstolunk majd, ezek mellé a birtok konyhája 5 különleges fogással készül majd. A borvacsorára a helyek korlátozottsága miatt előzetes jelentkezés szükséges.

ÉTELSOR

Üdvözlő borok:
Laposa Rizling2 '18 Rajnai Rizling, Bujdosó Cirkáló '18 Olaszrizling-Rajnai Rizling

Amuse bouche:
- Képviselőfánk, füstölt tokhal -
Laposa KőKövön '17 Furmint

Hideg előétel:
- Őzkocsonya -
Bujdosó Kalóz '17 Kékfrankos

Főétel:
- Fogas, alma, gomba -
Laposa 4Hegy '18 Olaszrizling

Főétel:
- Vaddisznó szűz, csicseriborsó-ragu, birsalmapüré -
Bujdosó Kokas '15 Merlot

Levezető fogás:
- Nyalóka (cékla, répa) -
Bujdosó Scirocco '13 Bordói cuvée

Desszert:
- Mákos guba -
Laposa Zeus '16

További információ: birtok@bazaltbor.hu  +36 20 777 7133