Töltsünk el egy délutánt Vári Évával, Orlai Tiborral és Parti Nagy Lajossal.

Az este ekszkluzív-filmvetítéssel indul, a megismételhetetlen, utolsó Piaf-est megtekintésével. 2015.  május 22-én Vári Éva több száz tisztelőjével intett búcsút Edith Piafnak. 

A vetítés után beszélgetés az elmúlt két évtized egyik színházi sikertörténetéről, az Orlai Produkciós Iroda megalakulásáról és arról, hogyan is vezetett az út addig, hogy mára a legnagyobb magánszínházi vállalkozássá nőtte ki magát.

Minden a Hat hét, hat tánc című Alfieri-darabbal, Vári Évával és Kulka Jánossal kezdődött. A darabot Parti Nagy Lajos fordította, "szabta át" a két művészre.

Vári Éva sok kivételes asszonyt formált meg, először is Edith Piafot és Sarah Bernhardtot, s a már említett, írói képzelet szülte Lily alakján túl, a holokauszt túlélő Rose-t, Jean Hortont, minden idők legnagyobb szopránját és Ethelt, az Aranytó partjáról. Parti Nagy Lajos is sok darabot magyarított még. És két saját drámáját, a A Bandy-lányokat és Az étkezés ártalmasságairól című darabját is az iroda mutatta be. 

László Ferenc színikritikus beszélget Vári Éva színművésznővel, Orlai Tibor producerrel és Parti Nagy Lajos íróval. 

 Helyszín: Három Holló Kávéház – Orfeum – Színpad - Budapest, V. kerület, Szabad Sajtó u.1.

Időpont: 2019. november 24. 14.00 - 17.30 óra (14.00-15.40 között a színházi felvétel levetítése – szünet – 16.00 - 17.30 között beszélgetés az alkotókkal)