A karácsonyi készülődés valódi izgalma elevenedik meg workshopunkon, ahol 4 az egyben egy nap több workshopon is részt vehetsz. Ha emlékszel még mennyire izgalmas volt gyermekként a karácsonyra való készülődés, amikor kézzel készült ajándékokat alkottál teljesen titokban szeretteidnek, akkor ez a rendezvény Neked szól!

MIKET KÉSZÍTHETTEK EL?

>> FŰSZERSÓ KÉSZÍTÉSE TERMÉSZETESEN 

Szeretnéd megismerni a fűszernövények csodálatos világát? Erika (Gourmet & Delicious Manufaktúra) a workshopján betekintést nyújt a különböző fűszerek konyhai felhasználásába, lesz fűszernövény felismerési játék és a program végén elkészítheted saját, személyre szabott karácsonyi fűszerkeverékedet az általad választott összetevőkből. Az ünnepi díszbe öltöztetett kézzel készült, természetes alapanyagokból készült fűszersó-keveréked kiváló ajándék lesz szeretteidnek a fa alá.

>> ÍZESÍTETT TÁBLÁS CSOKI ÉS CSOKI NYALÓKA

Ezen a workshopon táblás csokikat és csoki nyalókát fogunk formákba önteni és ízesíteni. Lehetőség lesz különböző liofilizált és aszalt gyümölcsökkel, magokkal megszórni a formákba öntött csokit, valamint csillogó ételfesték-porral dekorálni és karácsonyi köntösbe csomagolni. Csoki-kvízként egy kis fejtörővel is kedveskedünk, ahol kitalálhatod milyen fűszerrel készültek a lágy krémek és tört csokik.

>> KARÁCSONYI DIY TEAKEVERÉK KÉSZÍTÉSE

Megismerkedünk a különböző teatípusokkal, amiket egy játékos tea-kvíz után meg is kóstolunk. Majd előkerülnek az illatos fűszerek, aszalt gyümölcsök, gyógynövények, virágszirmok, minden ami a karácsony illatát, ízvilágát idézi fel. A kóstolt alapteákból és a karácsonyi “ízesítőkből” ezután összeállíthatod egyedi, személyre szabott ünnepi teakeverékedet, amit aromazáró tasakban, karácsonyi címkével ellátva haza is vihetsz. Tökéletes ajándék lesz szerettednek, vagy magadnak.

>> MÉZES-MAGVAS NYALÁNKSÁG

A workshopon bemutatom nektek családi méhészetünkben termelt mézeket, melyek az akác, a hárs, a selyemfű, a repce, a vegyes virág, a galagonya, a gesztenyeméz és erdei mézharmat. A kóstolás mellett, megismerjük a különböző fajták jótékony hatásait, a legjobb felhasználási módokat, kiemelve beltartalmi tulajdonságaikat. Egyéb méhészeti termékeket is megismerhettek, mint a virágpor, a propolisz és a méhviasz. A workshopon készítünk magvakból és aszatgyümölcsökből összeállított üvegbe zárt finomságot, mely ízesítéséhez a kedvenc mézetek közül választhattok.

Gastrotherapy szervezésében bemutatkozik az Ünnepi Gasztroajándékok Workshop:

Készüljünk együtt a közelgő ünnepekre! 4 szuper workshop egy nap, egy helyen!

ÉS AMI LESZ MÉG:

- Welcome helyben sült pogácsa
- Szendvicsebéd (vega verzióban is)
- Korlátlan kávé és szódavíz
- Ünnepi zene és mennyei illatok :)

HELYSZÍN: UrbanFood Cafe &Coworking
IDŐPONT: 2018. November 24. Szombat 9:00-15:00

A férőhelyek száma limitált, biztosítsd a helyedet, vedd meg a jegyed most: https://goo.gl/fpYaFz 

KINEK AJÁNLOTT?

- aki szeretné saját maga elkészíteni az Ünnepekre szánt ajándékait
- akinek a decemberi hajtásban nincs sok ideje körbejárni a várost a legmegfelelőbb meglepetések után kutatva
- aki kreatív és egyedi gasztro ajándékokkal akar kedveskedni szeretteinek
- akinek fontos, hogy minőségi alapanyagokból készült meglepetések lapuljanak a fa alatt, vagy a mikulás zsákokban
- aki tartós gasztroajándékokban gondolkodik, amik sokáig megőrzik frissességüket, szavatosságukat

Lepd meg gyermeked egy csodafinom csokinyalókával, nyűgözd le a nagyit az általad készített gyümölcsös-fűszeres karácsonyi teával, készíts mennyei mézes-magvas egészséges ajándékot barátnőidnek, apát vagy a párodat pedig különleges ünnepi fűszerkeverékkel ajándékozhatod meg.

KIK TARTJÁK A WORKSHOPOKAT?

>>> Varga Erika- Gourmet&Delicious - DesszertTészta

A manufaktúra zöldséges mártások, szószok, fűszerkeverékek és lekvárok készítésével foglalkozik az Alföld szívében, Tabdiban. Nemzetközi versenygyőztes termékeik igen kedveltek a természetes élelmiszerek kedvelői körében. Saját termesztésű alapanyagokkal dolgoznak a legalapvetőbb fűszerektől egészen a gyümölcsökig, gyógy- és aromanövény kertjük kiemelkedő térségükben. Nyáron nyílt napokon várják a kertlátogatókat, ahol megismerkedhetnek a vendégek a friss fűszernövényekkel, az öko-logikus gazdálkodással és a hazai termesztésű egzotikus gyümölcsökkel is.

>>> Tabajdi Rita- Trita Csokoládé

Rita a Trita Csokoládé megálmodója műhelyében különleges ízvilágú kézműves bonbonokat, csoki különlegességeket készít. 

>>> Varga Marianna - Teaprogramok

Marianna teaszakértőként már évek óta tart teakóstolókat és teakeverék -készítő workshopokat. Az idei évben pedig Magyarország teanagyköveteként és a Magyar Tea Projekt létrehozójaként belefogott a teatermesztésbe is hazánkban, így hamarosan már magyar zöld teát is fogunk tudni nála kóstolni.

>>> Delity Kitti - Délity méz

Kitti családjában nagy hagyománya van a méhészkedésnek. Otthonról hozza a mézkészítés szeretetét, szülei főállású méhészek. Családi méhészetükben termelt mézek: akác, hárs, selyemfű, repce,vegyes virág, galagonya, gesztenyeméz és erdei mézharmat. Egyéb méhészeti termékekkel is foglalkoznak, mint a virágpor, a propolisz és a méhviasz. 

MENNYIBE KERÜL?

Early bird jegyár 2018.11.10. 23:00-ig : 19.200 Ft
Normál jegyár 2018.11.22. 23:00-ig: 22.900 Ft
Páros jegyár 2018.11.22. 23:00-ig 38.400 Ft  
VEDD MEG A JEGYED itt: https://goo.gl/fpYaFz
A helyszínen nem lesz mód jegyvásárlásra!

A JEGYÁR TARTALMAZZA:

- részvétel a fentebb felsorolt 4 workshoppon (1 workshop maximum 80 perces)
- a workshoppok során elkészített ünnepi gasztro ajándékokat ünnepi csomagolásban
- frissítő szódaviz és kávé korlátlan fogyasztását
- a tea, csoki, méz, fűszer kóstolást
- welcome helyben sült friss pogácsát
- szendvics ebédet (vega verzióban is)
- minden alapanyagot és felszerelést, neked csak magadat kell hoznod.

Hogy még jobban ráhangolódjunk a közeledő ünnepekre a munka során csodafinom vendégváró falatokkal és termékkóstolási lehetőséggel is készülünk Nektek. (mézes energiagolyó, fűszeres madeline, loon falatkák…..) 
Az esemény alatt kedvezményesen vásárolhatsz további termékeket is!

Lemondási feltételek
2018. november 9-ig történő lemondás esetén a jegyár teljes összege visszafizetésre kerül.
2018. November 9 után az eseményre vásárolt jegyeket nem áll módunkban visszafizetni, viszont a jegy átruházható.

További kérdés esetén írjatok a: gastrotherapy@gmail.com e-mail címre.

Várunk szeretettel,

Erika, Kitti, Marianna, Rita és Melinda