2024. június 28. péntek, 17.30-19.00
A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ FESZTIVÁLBÉRLET VAGY SZOMBATI NAPIJEGY SZÜKSÉGES, AMELYNEK A JOBB FELSŐ SARKÁBAN TALÁLHATÓ, 12 JEGYŰ KÓDOT KELL BEÍRNI A FELTÜNTETETT MEZŐBE!
(Erre azért van szükség, mert a program a fesztivál területén valósul meg, ennélfogva fesztiválbérletre vagy jegyre van szükség a belépéshez. A kód beírásával pedig nem fordulhat elő az a kellemetlen szituáció, hogy valaki esetleg fesztiválbelépő nélkül vásárol jegyet erre a programra. Köszönjük a türelmüket és megértésüket a némileg komplikáltabb jegyvásárlás miatt!:)
Ungváry Krisztián előadása és a kóstolója
A Tokaj-hegyaljai borászati vállalkozások tündöklés és kudarc között 1800 - 1945
A tokaji bor biztos világhírű - Magyarországon. Ez nem volt mindig így, a tokaji aszú abban a korban amikor még palackozott borok nem léteztek, csakugyan egész Európában keresett és rendkívül megbecsült árucikk volt. Előadásom azt vizsgálja, hogy hogyan változott a tokaji borok piaci helyzete és hogyan reagáltak a termelők azokra a kihívásokra, amelyek a borpalackozásból, címkézésből és a fogyasztási szokások megváltozásából adódtak.
Talán kevésbé ismert tény, hogy Ungváry Krisztián borászattal is foglalkozik. Az erdőbényei Vayi Borászat saját pincészete, amelynek egyik tétele idén a 2 Michelin-csillagos, berlini Restaurant Horváth kínálatába is bekerült.
A fesztivál alkalmával a következő tételei kerülnek majd a poharakba:
1. Dry /2023/
2. 10 soros Furmint /2023/
3. 100 éves Furmint /2023/
4. édes Cuvée /2008/
5. édes Szamorodni /2021/
Részvételi díj: 5.900 Ft/ fő
Helyszín: Kisfalucska Bisztró