Megelevenedő történetek Miskolcról, miskolciaknak. A Háttérsztorik nagy siker volt tavasszal a TTH Színpadon és mostoktóber 21-én újra színpadra lép a fantáziadús alkalmi társulat, de új sztorikkal, új figurákkal. A lényeg nem változott, hiszen Miskolcnak számos már lejegyzett és szóbeszéd útján is terjedő története, legendája van, amelyek a„Háttérsztorik”-ban most megelevenednek. A miskolci színészek improvizációja jó adag humorral, kreativitással, frissítő színházi élmény. Igazi itt és most, soha nem ismétlődő színház, hiszen előadásról előadásra alakítják ki a cselekményt, a karaktereket.

Egy este három- négy sztorit láthatnak a nézők életre kelni, a színpadon elrejtett eszközökkel  rögtönző színészek és a narrátoruk előadásában. Miskolci rejtélyeken, bűntényeken, híres történeteken nevethetünk, gondolkodhatunk, izgulhatunk.

A kezdés előtt már egy órával, 18:00 órakor érdemes érkezni, hiszen minden kedves nézőt vendégül látunk  az előadás előtt egy pohár borra. A 19:00 órai kezdésig élő zene és kitűnő borok várják a nézőket az előadás után pedig az „after csevely” keretében a fellépők találkoznak a kávéházi térben a közönséggel.