Most egy igazi színházi csemegét ízlelhetnek meg a miskolciak: Gyarmati Fanni naplóját Hámori Gabriella Jászai Mari díjas művésznő tolmácsolásában.
Hámori Gabriella számtalan színpadi szerepe mellett rendkívül népszerű filmszínésznő: az Állítsátok meg Terézanyut, Valami Amerika, Jadviga párnája, hogy csak legtöbbször látott alkotásokat említsük.Számtalan díjjal ismerték el a munkásságát itthon és külföldön.
Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt.  A tizenkét éven át, sokszor napi rendszerességgel vezetett napló  egyszerre korrajz és személyes sorstragédia. Az olvasó előtt megelevenedik a Radnóti házaspár szűkebb élete és környezete: Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC (Fischer Iván Lakásszínháza) saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 140 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

A kezdés előtt már egy órával, 18:00 órakor érdemes érkezni, hiszen minden kedves nézőt vendégül látunk  az előadás előtt egy pohár borra. A 19:00 órai kezdésig élő zene és kitűnő borok várják a nézőket az előadás után pedig az „after csevely” keretében a fellépők találkoznak a kávéházi térben a közönséggel.