2017.12.08. Kuplung

Trillion, Képzelt Város, ÉK

 

Egy éves a Képzelt Város új felállása, a csapathoz frissen csatlakozott csellista, Bos Michaela Lilla és a srácok pedig újult lendülettel vetették bele magukat az alkotásba. A közös elvonulás és muzsikálás során visszatértek a gyökerekhez, ahol a szavak inkább csak keretként szolgálnak a hangokból épített világukban. Most ezek az új számok adják majd december 8-i koncertjük támpillérjeit, de addig is érdemes résen lenni, a koncertig ugyanis egy kis ízelítőt is kaphatunk majd az új darabokból

A 2011-ben Áron András "Apey" (Apey & The Pea) , Mohácsi Mátyás (Grand Mexican Warlock) és Szabó László (Grand Mexican Warlock) által életre hívott zenekar alkalmi projektként indult, néhány koncert után Apey külföldre költözésével pihenő pályára került.
2015-ben reaktiválták magukat és februárban hozzáláttak Dreaming Black című debütáló lemezük elkészítésének.
Az igazán komoly zenekari brandépítés 2015 decemberében kezdődött, a lemez előfutáraként megjelent Crumble Me c. dal premierjével. A dalt olyan sokan osztották és hallgatták meg, hogy még aznap közel telt házas koncertet adtak a budapesti Showbarlangban.
2016 januártól az album munkálatainak befejezésére és a lemezbemutatóra való felkészülésre fókuszáltak.A Dreaming Black 2016 március 13-án jelent meg a friss Pongo Pongo Collective kiadó gondozásában.A lemezbemutatót március 18-án tartották a Corvin Clubban, meglepően nagyszámú közönség előtt.Az album fogadtatása rendkívül pozitív, a zenekart nagyfokú érdeklődés övezi a kritikusok és közönség által egyaránt.A tervek között szerepel videoklipek készítése, koncertezés határainkon belül és kívül, illetve a 2. lemez megírása.