According to the Act XIII of 2022 on the "Itemized Tax on Small Businesses" (KATA) introduced on 18 July 2022, we can only issue invoices for this event to individuals.

The Pontiac és Sorbonne Sexual koncert a Turbinában, vendég: Doggos

The Pontiac:

Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a The Pontiac dalokban.

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a Morning Rain-t, melyet két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett. Első anyagaikat angol nyelven írták, és sokkal inkább táplálkozott a blues hagyományokból, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, és ez a változás a zenére is kihatott, sokkal inkább tart a magyar alternatív/indie rock zene felé az együttes. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szépjelentette az áttörést akár, ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió hazai top listáján való több hetes szereplést nézzük. A zenekar 2021. nyarán a fesztivál fellépések mellett, a Margaret Island társaságában turnézott, de felléptek a Blahalouisiana előtt a Kobuci Kertben, valamit az Aurevoir. előtt a teltházas Akvárium Nagyhallban.

A zenekar tavaly októberben adta ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezét, a Jöhet velünk bárkit.

Sorbonne Sexual

A Sorbonne Sexual zenekar a magyar alternatív zene szöveghagyományozódására alapozva alakította ki a progresszivitás és a popularitás közti vékony mezsgyét, amin mozog. Alapvető céljuk, hogy a új felállásuk dalaival minél nagyobb nyilvánosságot érjenek el, és ezzel megtermékenyítsék a hazai könnyűzenei kultúrát. Készítettek már közös dalt Beck Zolival, az Öröm a Zene villánykövesdi fordulójának győzteseként a 2018-as Ördögkatlan Fesztiválon a Quimby előtt játszhattak. A 2019-es Fülesbagoly Tehetségkutatón II. helyezést értek el, illetve a Legjobb dalszövegíró díját is elhozták. 2021. novemberében jelent meg legújabb Húszas évek című EP-jük, amit a Dürer Kert színpadán mutattak be közönségüknek.

Doggos:

2017 végén alakult Doggos könnyedén lavírozik a pop, az indie és a glam-rock között. Koncertjein bármi megtörténhet a feszes garázsos riffeléstől kezdve egészen a sokperces, giccses power ballad-ökig. A pécsi banda először a KERET blog ‘Kikeltető’ nevű tehetségkutatóján bukkant fel. Azóta rengeteg koncertet és három Magyar Klipszemle jelölést is maguk mögött tudhatnak.

A zenekar nemrég jelentette meg legújabb videóklipjét, a ‘Subidu’-t. Amit a második, július 2-án megjelent ‘It’s Not Just a Phase, Mom!’ című kislemezük követett.