Tanár vagyok!És? - interaktív könyvbemutató

Őszinte vallomás pedagógiai felhanggal

Balatoni József, alias Jocó bácsi történelemtanár, író, influencer új könyve a Tanár vagyok!És? című könyv alapján készült interaktív edukációs és motivációs előadás mindenről szól, amit az élet írt, ami Jocó megélt és amit a diákjai életre nevelésére fordított át, azaz sajátos élménypedagógiát, érzékenyítést, szemléletváltást hozott.

Ehhez az író, a tanár tapasztalatai, mélységek és magasságok is nagyban hozzájárultak.

A könyv lapjain megdöbbentően őszinte és emberi sztorik és történetek jelennek, amelyek mindennapjainkban akár velünk is megtörténhetnének.

A néha vidám, néha meghökkentő, néha igencsak tabudöntögető előadás interaktív, hisz Jocót Tibenszky Moni Lisa, újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapítója kérdezi, akivel több, mint 7 éves szakmai és emberi barátság köti össze.

Mindenkinek szól, aki valaha járt iskolába, most odajárnak a gyerekei, netán ott tanít, vagy épp a gyerekek mentális egészségét szeretné támogatni.

Az interaktív előadás infotainment (information + entertainment) műfajában tartozik, szórakoztató edukáció, mint a Felelős Szülők Iskolája legtöbb előadása.

Témák, amiket érintünk:

Milyen mértékben határozza meg minket, hogy milyen családi szokások, rítusok, értékrendek vettek körül minket?
Mennyire zavarja, bántja a gyereket, ha valami testi vagy lelki problémája miatt kirekesztik, kiközösítik? Hogyan lehet ebből a vesztes helyzetből kijönni?
Mindennapi függőségek felismerése, megdolgozása, segítségkérés
Közösségek ereje
Diákévek – önállóság, felelősség és feladattudat kialakítása, pályaorientáció
Mi érték a XXI. században? Mit tanuljon a gyerek, mit a szülő és mit a tanár és ezt hogyan alkalmazzák az együttműködés területén?
Mert Neked olyan könnyű …. – Lerántjuk a leplet egy  közéleti szereplő életéről, mindennapjairól, az influencerség nimbuszáról
Kérdezzetek Ti! – nézők kérdései
 

Szakértő-vendég, író: Balatoni József, alias Jocó bácsi, történelemtanár, író, influencer

Riporter: Tibenszky Moni Lisa, újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője

A könyvről: Tanár vagyok! És? - Jocó bácsi könyvajánlója - Felelős Szülők Iskolája (felelosszulokiskolaja.hu)

 

Hivatalos Facebook esemény