⧎ Vendég: Peer Krisztián // Sétavezető: Csada Gergely

⧎ Azt állítod, hogy nem, pedig mégis: leestél már egy brékbít buliban a Merlin lépcsőjén? Jelenléted kondenzcsíkként olvadt bele a hetedik kerületi éjszakába? Végeláthatatlannak tűnő utat tettél meg, mire felmásztál a Müszibe, miközben volt lift? Sark? Szóda? Sirály? A Klauzál téri kisiparosok? Romos és underground Gozsdu udvar? Alternatív színház, irodalom, kultúra, zsidó hagyományok? Giccsbe hajló napfelkelte és városra pöccintett csikk a Corvintetőn? Ennyivel másabb arcát mutatta tíz-tizenöt éve Budapest? 

Hogyan szorulnak egyre inkább perifériára a kulturális-szubkulturális, értékteremtő helyek? Miben érhető tetten ez a nagyívű változás?

Egyszersmind: hova tűntél belvárosi kultúra?


⧎ Sétánkkal visszatekintünk a kétezres évek elejére, erre a nem is olyan távoli múltra, a saját múltunkra, a saját emlékeinkre és élményeinkre is, szeretnénk, ha ezeknek a kultikus konglomerátumoknak az üresen álló, átépített, átkeresztelt vagy ledózerolt épületei újra megtelnének történetekkel, emlékekkel, megfigyelésekkel, értelmezésekkel, hogy ezekkel az előhívásokkal talán az újfajta törekvések is lendületet kaphassanak. 

⧎ TALÁLKOZÓ a Merlin Színház Tűzfal graffitinél (1052, Budapest, Gerlóczy u. 13)

⧎ ÚTVONAL → Gozsdu udvar → Király utca → Hegedű utca → Gödör → Klauzál tér → Somogyi Béla utca → az AURÓRÁBAN egy pohár borral/sörrel/limonádéval zárjuk az eseményt, melyet a jegy ára tartalmaz.

⧎ A sétát vezeti: Csada Gergely

⧎ A sétába Peer Krisztián, a 2000-es évek kulturális életébe szorosan kapcsolódó író is becsatlakozik, aki saját élményeiről, történeteiről, kapcsolatairól mesél a résztvevőknek.

⧎ A séta hossza: 2,5-3 óra


A Marom Egyesület és az Auróra közös sétasorozata.