Szerelem vs. szeretet – Megtaláljuk vagy megalkuszunk? 

Az Ukrajnában kialakult válsághelyzetre való tekintettel a Megoldásközpont csapata felajánlja a Megoldásközpont PszichoCafé, Szerelem vs. szeretet – Megtaláljuk vagy megalkuszunk? című rendezvényünkön befolyt összeg 50%-át a rászorulóknak.

A rohanó mindennapok, a minket körülvevő bizonytalanság miatt most talán még a szokásosnál is nehezebben értjük egymást, miközben talán soha nem volt ekkora szükségünk érzelmi támogatásra. A párkapcsolatok, a házasságok természetes velejárói a nagyobb érzelmi hullámvölgyek, intimitási problémák, krízishelyzetek.

Az lehet a benyomásunk, hogy az igyekezetünk ellenére is gyakoriak a nehézségek, a konfliktusok. Alapvető elvárásaink és korai mintáink, határozzák meg, hogy mennyire tudunk kötődni és szeretni. Ezért kell foglalkoznunk pszichés jóllétünkkel, és kapcsolódásainkkal, amihez a megoldásfókuszú megközelítés gyakorlatias tippeket és életszerű tanácsokat kínál párkapcsolataink zavarainak megoldásaihoz is. 

 

Miért nem találom meg a másik felem?


- Hogyan lehet egyedülállóként megküzdeni mindennapjaink kihívásaival?
- Mi a titka egy jól működő házasságnak?
- Hogyan küzdjünk meg a párkapcsolati nehézségekkel?
- Milyen elvárásokkal nehezíthetjük párkapcsolatunkat?
- Mit tehetünk azért, hogy megmentsük a kapcsolatunkat?
- Családi mintáink tényleg befolyásolják, hogy milyen párt választunk?
- Többek közt ezekre a kérdésekre keressük a választ!

Megoldásközpont PszichoCafé – A pozitív pszichológiai rendezvénysorozat, ahol magadra találhatsz.

Izgalmas, konstruktív kerekasztal-beszélgetésekkel, pozitív pszichológiai szakmai eszmecserékkel, inspiráló, gyakorlatorientált előadásokkal és baráti hangulattal várunk mindenkit, aki többet szeretne az élettől, és nem éri be az egyszerű sablonválaszokkal.

Rendezvényeink célja, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassuk a megoldásfókuszú szemléletmódot. Küldetésünk az önismereti út, a személyiségfejlesztés támogatása minden, a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletre nyitott személy számára.

PszichoCafé rendezvénysorozatunk alapját a debreceni közönség által közkedvelt kerekasztal-beszélgetések adják, melyeket három havonta rendezünk meg. Az érdeklődők minden alkalommal a szakmájukban jártas, hiteles szakemberekkel - pszichológusokkal, valamint az adott téma szakértőivel találkozhatnak, akik értékes gondolatokkal, szakmai tudással járulnak hozzá a beszélgetés színvonalához. A rendezvény zárásaként mindig lehetőséget nyújtunk a nézőközönség számára, hogy a szakmai diskurzus során felmerült kérdéseiket feltegyék.

A Megoldásközpont csapata egy olyan önkéntes szakmai-baráti társaság, amely:

serkentő, inspiráló, hasznos tartalmakat alkot a pozitív gondolkodásra, a fejlődési szemléletmódra nyitottaknak;
támogató közösséget teremt az arra vágyóknak, valamint;
jótékonysági eseményeket szervez, és adományoz a rászorulóknak.
Online megjelenésünkben a legfontosabb alap a hiteles szakmai tartalmak közérthető formában való feldolgozása és népszerűsítése; a pszichológia tudományával és gyakorlatával szembeni prekoncepciók finomítása.

Szeretnénk erősíteni a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletmódot, ezáltal támogatva az emberek mentális egészségének fenntartását a hétköznapokban, s ennek érdekében önállóan, életvitelszerűen alkalmazható pszichológiai, önismereti gyakorlatokat osztunk meg.

Támogatóink:

Apolló mozi, Alföld TV, Cívis Nyomda, Hajdúpress, Napló