Szent Efrém Férfikar
2019. július 21. (vasárnap) 17.00 óra
Fertőszéplak, szabadtéri színpad

Belépőjegy: 1 800 Ft
Elővételben: 1 260 Ft


„A klasszikus zene sokak számára egy elavult jelenséggé vált, amit kevesen értenek és talán még kevesebben élveznek. A Szent Efrém Férfikarban feltett célunk, hogy rácáfoljunk erre az elgondolásra. {…} A Szent Efrém Férfikar egy szellemi műhely, ahol egymás személyiségéből, hangi adottságaiból és a sokféleségünkből táplálkozunk. Úgy gondoljuk, hogy sem a klasszikusokat sem a moderneket nem érteni kell. Bőven elég hallgatni – és élvezni!”
(Szentefrem.hu)

A Magyar Örökség és Budapest Márka díjas Szent Efrém Férfikar célja és küldetése három pilléren nyugszik: egyrészt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása és bemutatása, másrészt a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolása, harmadrészt pedig a vokális kortárszene népszerűsítése.

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg és az utóbbi években Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás, Magyarország érdemes művésze. A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. 

Az együttes saját rendezésű sorozatai különleges helyet foglalnak el a hazai koncertéletben és egyben komoly rajongótáborral bírnak. 2019-ben megjelent “Wings” című lemezük egy kontinenseken átívelő szakrális zenei utazás, amelyben megfér egymás mellett az észak-amerikai gospel és a sotho nyelvű, vagy a hindi vallásos ének.


Közreműködik: 

Bubnó Tamás - művészeti vezető
Tóth Péter – basszus
Bubnó Márk – bariton, kontraalt
Balázs Edgár – tenor
Nagy Bertalan – tenor
Oláh Marcell – bariton
Pechán Kornél – bariton
Bubnó Lőrinc - tenor