Szendrői Csaba az Elefánt zenekar frontembere, énekes-dalszövegírója közel 15 éve áll színpadon. 2018-ban az Artisjus az év dalszövegrójának választotta, de a zene mellett számos más területen letette már a névjegyét. Modern, bátor és kompromisszummentes szövegei mélyek, megindítóak, mégis egyszerűséget hordoznak magukban.

Sokoldalúságát mi sem bizonyítja jobban, hogy a Scolar kiadó már két kötetét is publikálta (Mintha muszáj lenne, A dolgok és amik mögöttem vannak), állandó vendége az irodalmi esteknek, kreatív szövegíróként is dolgozott, és a gasztronómia berkeiben is kipróbálat magát. 2020-ban találta ki az #olvasniszabad mozgalmat, amelyhez  azóta Jakabovits Kitti pszichológus, irodalomterapeuta is csatlakozott. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására.

Az Elefánt zenéjét 5 albumon és számos single dalon át “szövegezte”, tízezres rajogótábora napról-napra követi posztjait.

Szendrői Csaba zsenialitása abban rejlik, hogy ikonikus képeket használva azonnal a psziché legmélyebb bugyraiba rántja a hallgatót, aki emellett még szabadon el is döntheti, hogy gondolkodni akar, vagy esetleg pogózva énekelni a tömeggel. Minden típusú műfajba be tud helyezkedni, legyen az szépirodalom, vagy populáris szórakoztatás. Az élmény garantált!

https://www.facebook.com/szendroicsaba

Publikációk, megjelenések:

http://pannontukor.hu/verze-verse-szendroi-csaba-bardo-ho/

https://www.kulter.hu/2018/02/szendroi-csaba-versei/

https://f21.hu/zene/szokom-hogy-minden-eloszor-van-es-minden-utoljara/

https://kultagora.blog.hu/2020/04/11/fugaerek_a_pocsolyaban_szendroi_csaba_mintha_muszaj_lenne

https://kultura.hu/erdekel-hogy-miert-tartanak-ironak-noha-nem-is-vagyok-az-szendroi-csaba-a-sajat-hang-megtalalasarol/