29. Mandala Nyár-0.33 - Premier!

Kellér Dezső-Horváth Jenő-Szenes Iván: A SZABIN NŐK ELRABLÁSA

(Zenés bohózat)

 

Szereplők:

Bányai Márton, tanár – Bódis Gábor

Borbála, a felesége – Szabó Anikó

Etelka, a leánya – Pápai Gréta/Petrényi Írisz

Szilvássy Béla, állatorvos – Kovács Attila

Irma, a felesége, egyben Bányai nagyobbik lánya – Cserjési Beatrix

Rettegi Fridolin, színidirektor – Mikó István (Jászai-díjas, Érdemes művész)

Retteginé, drámai szende – Nagy Fruzsina/Vajnárovics Viktória

Raposa Bogdán, brassói borkereskedő – Bánhidi Péter

Szendeffi Endre, a fia, hősszerelmes – Rozsályi Márkó

Róza, Bányaiék szolgálója – Germán Lívia

Kobak, iskolaszolga – Bacskai Zsolt

 

Díszlet – Tóth Kázmér (Scabello)       Jelmez – Mandala Team

Koreográfia – Borbély Krisztina

 

Rendezte - Mikó István (Jászai-díjas, Érdemes Művész)


„A szabin nők elrablása” igazi könnyed, nyári, szórakoztató zenés vígjáték és egyben vallomás a vándorszínházról, mely bemutatja annak romantikáját, szenvedélyességét, örömeit és keserveit egyaránt. Zenés bohózat, mely virtuóz humorú jeleneteivel a régi vándorszínész-társulatok mindig is kedvelt darabja volt és máig visszatérő darabja a magyar színházak repertoárjának is. Igazi színészbarát darab, melyben a kiváló szerepek a társulat idősebb és fiatal tagjai számára egyaránt kínálnak lehetőségeket tehetségük megcsillogtatására.

„A szabin nők elrablása” olyan darab, mely rólunk, a Mandala Dalszínházról is szól, hiszen társulatunk immár 29. éve utazószínházként járja első sorban az Észak-alföldi Régió és a határon túl magyar kisvárosait, településeit eljuttatva a színházi kultúrát a társadalom azon rétegéhez, amelynek – anyagi és földrajzi korlátok miatt - ritkán, vagy soha nincs lehetősége a kőszínházak előadásait megtekinteni.

A Mandala Dalszínház „A szabin nők elrablása” c. bemutatóját Mikó István Jászai-díjas, Érdemes Művész rendezi, mely immár 5. közös munkája lesz társulatunkkal. Egyben Mikó István alakítja a darabban a színigazgató, Rettegi Fridolin – korábban többek között Bilicsi Tivadar, Körmendi János és Bodrogi Gyula által is megformált - legendás szerepét.