Stew a magyar gasztrokultúrában - Ételek a pörköltön innen és túl…

Aktív főzőprogram Katlan Tóninál

 

Még keresed a szuperegyedi karácsonyi ajándékot? Vedd meg most a vacsorával egybekötött aktív főzőprogramot Katlan Tóninál!

A párolt húsételek sokkal gazdagabb variációkban találhatóak meg, mint azt mi elképzelnénk. Történelmen és tájakon át vándorolva vesszük végig a legizgalmasabb recepteket. 2022. január 15-én, szombat délután 15.00-19.00 között megismerkedünk az ország legkiválóbb fűszerpaprikával Katlan Tóni aktív főzőprogram workshop-jának keretében. Novotny Antal, a Katlan Tóni KULTÚRKONYHA tulajdonosa, a Kárpát – medence gasztro-kultúrájának lelkes kutatója mesél majd pörköltekről innen és túl, miközben (jó idő esetén részben szabadtéren) közösen készítjük el az ételeket. Ételeinket a környező gazdaságok alapanyagaiból készítjük el.

 

Menüsor

  • Pergelt hús a paprika előtti korból
  • Erdélyben hogy készítik?
  • Fűszeres, csípős és finom
  • Úri konyhákon is megfordult recipe

Főszereplők: A bivaly, a bárány, a jérce és a malac

.

Miközben az ételek elkészülnek kiváló ételeket kóstolgathatjuk: Zakuszka (sült zöldségekből készült krém erdélyből) vineta (padlizsánkrém, aminek receptje a hódoltság korából maradt ránk) füstölt pisztrángkrém, váckisújfalusi bivalysonka, és mangalica szalámi. Mindezeket frissen sült házi kenyérrel.

Aki megszomjazik frissen készült házi málnaszörpöt kóstolhat az ételek mellé. Alkoholos italok – jóféle házi pálinkák – helyben vásárolhatóak (a jegy ára nem tartalmazza)

 

Létszám: legfeljebb 30 fő. A worskhop és a vacsora a Malom emeleti rezdezvénytermében és kertjében valósul meg. Ajánlott a meleg öltözék. A rendezvényt az aktuális COVID előírások betartásával, a maximális biztonságra törekedve tartjuk meg

A program ára vacsorával és alkoholmentes italokkal : 12 500 Ft / fő, mely tartalmazza a főző program során feltálalt hideg falatok, majd a kétfogásos (főételek, desszert) menüsor árát, valamint a workshop-on való részvételt is.

A KATLAN ANTAL Éttermi és Vendéglátóipari Szolgáltató Kft. szervezésében megrendezésre kerülő eseményeken, előadásokon kép- és videofelvételek készülnek, és az azon résztvevő személyek hozzájárulnak az eseményen, előadáson fényképek, videofelvételek és hangfe