2019. OKTÓBER 23

  • Solidmen
  • Eugene Tooms
  • Lumberjack Commando

kapunyitás: 18:30

-----------------------------------------

A Solidmen változatos, tabuk nélküli rock’n’rollt játszik, de zeneileg rengeteg műfajból merít. A formáció tagjai nem mellőznek egyetlen stílust, vagy ötletet sem azért, mert nem fér bele a koncepcióba. Így lesz a koncepció maga az egyedi és igényes rockzene. A „Táncórák idősebbeknek” névre keresztelt korong nyolc számon keresztül visz magával egy történethalmazba, mely a nő és a férfi örök csatározásairól szól.

A Eugene Tooms egy 2017-ben alakult, háromtagú stoner rock zenekar Budapestről. Keverve a Clutch, a Down, a Wo Fat és egyéb szőrös arcú zenekarok hatását, a srácok saját hangzás kialakítására törekszenek, egyensúlyozva a „feelgood” és a betonozós riffek között, alkalmasint némi pszihedeliával fűszerezve a dalokat. Első kislemezüket, mely a „The Whole Nine Yards” címet kapta, Egerszalókon vették fel Sohajda Péter stúdiójában. A cél az élő, lélegző sound volt, így egyben feljátszva takk nélkül rögzítették az albumot.

A Lumberjack Commando 2011 szeptemberében alakult Nagykanizsán. Első EP-jük 2013 áprilisban szerzői kiadásban látott napvilágot 4 dallal. A koncertszezon után 2014 októberében vonultak be a szegedi (akkor még) Black Hole Sound stúdióba, hogy rögzítsék a 2. EP-t "The Heritage" címmel. Nagyon jó volt a lemez fogadtatása, számos helyen kaptak rá elismerő szavakat, pozitív kritikát. Ezt követően az aktuális dalaik felvételi lehetőségét a Hands of Doom promóciós játékán sikerült megnyerniünk, így 2 dalt rögzíthettek a törökbálinti B-Monitor stúdióban 2016 februárjában. A zenekar ezután gyökeres változáson esett át, tagcserék és átszervezések után a jelenlegi felállás: Parti Péter (ének, basszus), Morvai Martin (gitár), Péter Tamás (dob). Megújult erővel vágtak bele az első nagylemezünk munkálataiba 2018 novemberében, a lemez 2019 április 25-én látott napvilágot Chapter III címmel minden ismert platformon.