Október 27-én, a hónap utolsó szombatján különleges koncerttel ünnepli a Letters from the Edge album megjelenését és megalakulásának huszonötödik évfordulóját a szombathelyi atmoszférikus black metal csapat, a Sear Bliss. A kivételes alkalomhoz formabontó műsor is kapcsolódik, hiszen a zenekar dupla programmal készül: a szakma és a közönség által itthon és külföldön egyaránt lelkesen fogadott nyolcadik album dalai mellett az elmúlt huszonöt év minden korszakát felidézik az este folyamán. Az extra hosszú programban az új lemez dalai mellett kiemelt hangsúlyt kap az idén húsz éve megjelent The Haunting anyaga, amelynek előadásában várhatóan az akkori felállás tagjai is közreműködnek majd. 

A Sear Bliss frontembere, Nagy András a következőket mondta az esemény kapcsán: 

"Az, hogy ezúttal kettős apropója van a koncertnek, egyaránt köszönhető a véletlenek összjátékának, és a gyakorlatias gondolkodásnak. A Letters from the Edge a nyári fesztiválszezon közepén jelent meg, ezért mindenképpen ősszel szerettünk volna lemezbemutatót csinálni Budapesten, amikorra már a közönségnek is volt ideje megismernie az album dalait. Ugyanakkor az idei jubileumi évnek is meg akarjuk adni a módját, viszont két ilyen kaliberű koncert ennyire rövid időn belül nem kivitelezhető a mai viszonyok mellett. Ezért találtuk ki azt, hogy ezúttal csinálunk egy igazán átfogó, hosszú koncertet a Dürer Kert nagytermében, ahol a Sear Bliss összes korszakát megidézzük majd pár dal erejéig, napjainktól egészen a kezdetekig. A koncerten a jelenlegi felállás mellett néhány régi társunk is színpadra áll majd, de hogy pontosan kik lesznek ők, az egyelőre legyen meglepetés. 

Az este folyamán egyetlen vendégzenekarunk lesz, a zalaegerszegi Age of Agony, akik igazi veteránoknak számítanak a hazai undergroundban. Az old school death metalban utazó csapattal régóta jó barátságot ápolunk, ráadásul a dobosuk néhány éve az a Schönberger Zoltán, aki a Sear Bliss tagjaként több mint tizenkét évet töltött velünk, szóval itt az alkalom, hogy viszonozzuk nekik, hogy két évvel ezelőtt meghívtak minket Total War fesztiválra."  

A 25 éves jubileumi koncertre jegyek kaphatók online, a Tixa hálózatában, szeptember 27-ig kedvezményes early bird áron. 

További információk a koncert Facebook-eseményén, és a Sear Bliss oldalán, ahol számos, az új lemezzel és az idei jubileummal kapcsolatos érdekesség is várható majd a következő időszakban. A Letters from the Edge album digipak és vinyl formátumban megrendelhető a Hammertheart Records weboldalán, vagy digitális formában a lemez Bandcamp-oldalán. 

Ajánlott videó: 

Sear Bliss – Shroud 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=ofl-FHkCJxo  

 

Fellépők: 

20:00 - 21:00 : Age of Agony

21:30 -            : Sear Bliss

 

Linkek: 

Sear Bliss: https://www.facebook.com/searblissband   

Age of Agony: https://www.facebook.com/AgeofAgony

Dürer Kert: https://www.facebook.com/durermusic