EASTERN BOUNDARY QUARTET (USA-H)

A new york-i avantgarde jelentős párosának találkozása  a közép - kelet – európai lüktetéssel, a hazai etno-jazz műfaj két erőteljes egyéniségével. Koncertjeiken saját szerzeményeiket hallhatjuk szabad rögtönzésekkel társítva, zenei gondolatok határokon átívelő párbeszédét, az improvizáció egybekovácsoló erejével.

A formáció tagjai 2007 májusában Budapesten a Nyitott Műhelyben játszottak először együtt. Az egymásra találás friss élményének izgalmas zenei lenyomatát örökítette meg az akkor rögzített koncertlemez, a "Keleti Határszél / Eastern Boundary", amely még abban az évben megjelent. 
"Icicles" című következő albumuk, a tengerentúlon és Európában egyaránt  jelentős pozitív kritikai visszhangot kiváltva 2010-ben került piacra a berlini Konnex Records gondozásában. Legutóbbi "Live at De Werf" anyaguk megjelenését az amerikai ARC kiadó jegyzi.

Az együttes tagjai az improvizáció legnagyobb mesterei, produkciójuk ereje, zenei mondanivalója élőben tud igazán kiteljesedni. Számos magyarországi és szlovákiai fellépést követően 2009 tavaszán az USA keleti partján turnéztak hatalmas sikerrel, 2011 őszén és 2013 tavaszán Németország, Belgium és Hollandia nagy múltú jazz helyszíneit hódították meg. Az együttes 2014 - ben és 2018 -ban újra amerikai turnén vett részt.Tagok: Borbély Mihály - szaxofonok, tárogató, klarinét, furulyák, Michael Jefry Stevens - zongora, Joe Fonda - bőgő, Bágyi Balázs - dob