BUZZ

LAST SECONDS

• 2023. augusztus 4., péntek

• Helyszín: Robot (1073 Budapest, Akácfa u. 49.)

 

BUZZ

A BUZZ zenekar 2020-ban megjelent Valium című kislemezével a hazánkban feltörekvő post-rock stílus egyik-, majd nemzetközi körökben is ismert bandája lett. Első nagylemezük, a Blissful Dystopia pedig 2022 októberében debütált.

A post-rock és pszichedelikus-rock elemeket tartalmazó számok közül az “Inside” c. dal rögtön fel is került a stílus legnevesebb disztribútorának, a Wherepostrockdwells Youtube csatorna “Best of 2022” listájára, olyan híres zenekarok mellett, mint az Oh Hiroshima, My Sleeping Karma, Russian Circles, Toundra, MONO, vagy a Lost in Kiev.

A zenekar idén februárban az Országos Széchényi Könyvtárban is fellépett, ahol a Hajógyár és az M2 Petőfi TV szervezésében készült “Főpróba” c. élő felvétel keretében adták elő négy dalukat a Blissful Dystopia nagylemezről.

A BUZZ dalaira jellemző a megszokott zenei stílusok határainak átlépése, az elszállós és lüktető témák váltakozása. Az eklektikus riffek keltette hangulat változásoktól a dalok egyfajta disztópikus hatást keltenek. A tagokra nagy hatással volt a Tool, a God Is An Astronaut, de élénkebb, Red Hot Chili Peppers-szerű harmóniák is fellelhetők a repertoárban.

• Facebook: www.facebook.com/buzzmusichungary

• Instagram: www.instagram.com/buzz_music_hungary

 

LAST SECONDS

A Last Seconds zenekar 2020 elején alakult Blau György (Gitár) és Nagy Ádám (Dob) találkozásával, akikhez az év második felében Matej Hoyt (Basszusgitár) majd később, 2022 közepén Bíró Balázs (Gitár) csatlakozott.

A zenekar célja, hogy itthon és nemzetközi szinten is képviselje és terjessze a történet centrikus, instrumentális post-rock / post-metal zenét.

A zenekar jelenleg első albumának felvételére készül, valamint a Kill Monday Management szervezésében tartott tehetségkutatón vesz részt - jelenleg az elődöntő körben - ahova 11

másik zenekar mellett került be az induló 70+ jelentkezőből.

• Facebook: www.facebook.com/LastSecondsBand/

• Youtube: www.youtube.com/@last.seconds

• Contact: inthezod@gmail.com

 

A koncertek után ROBOT Rock - A belváros rock diszkója

BELÉPÉSI INFORMÁCIÓK

• A részvétel 10 és 18 éves kor közötti látogatóink részére megváltott jeggyel és jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében, 10 éven aluliak részére jegy megváltása nélkül, jeggyel rendelkező felnőtt korú kíséretében lehetséges.

Facebook esemény