A mostanra legendás státuszúvá érett all-star formáció, a Braindogs három külföldi főhőse ezúttal trióban mutatja be mitől is számítanak ők szűkebb és tágabb pátriájukban a legjobbak közé.

Az augusztus 19-i estén mindhármuk szerzői univerzumába betekinthetünk, miközben pár ismert feldolgozás is elhangzik az americana-blues-alt-country tengely mentén.

Ian Siegal Anglia legismertebb soul, blues énekese. Számtalan alkalommal választották az év előadójának, olyan tekintélyes magazinok, mint pl a Mojo vagy az Uncut szavazták meg az év legjobb lemezének valamelyik albumát. Igazi karizmatikus őserővel rendelkező előadóművész, aki dalszerzőként paradox módon rettentő érzékenyen nyúl a témáihoz

Ripoff Raskolnikov Ausztriában született, de 1987 óta rendszeresen koncertezik nálunk is. Bob Dylan és Tom Waits legközelebbi szellemi rokona az Alpoktól keletre. Karizmatikus előadó és afféle guru errefelé, aki több zenészre gyakorolt máig tartó hatást felénk, mint szinte bárki más (Kiss Tibi, Varga Livius, Frenk, Fekete Jenő, Ferenczi Gyuri stb.)

Az amszterdami Mischa den Haring a Braindogs legújabb tagja. Kiss Tibi megüresedett helyét tölti be és annak ellenére, hogy itthon ez igazán hálátlan szerep a Braindogs közönsége egyből lelkes rajongójává vált.

T-99 nevű együttese Európa nyugati felén a Roots -Rock egyik alapvető formációja. Mischa a másik két úriemberhez hasonlóan karakteres egyéniség, egyedi gitárjátékkal és jellegzetes énekhanggal. Dalszerzőként természetesen őt is komolyan befolyásolta Tom Waits, de ahogy a másik két muzsikusnak, neki is kialakult egy jellegzetes egyéni dalszerzői világa.

További info:
iansiegal.com
ripoffraskolnikov.com
t-99.com