PSZICHOPATÁK A FILMVÁSZNON

 

Időpont: 2017. November 27. Hétfő, 18.15

Helyszín: Lurdy Ház 1. emelet, 4-es terem

Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

 

A mindennapi életben gyakran használjuk a pszichopata kifejezést, mégis kevesen tudnánk pontosan megfogalmazni, milyen emberekre is vonatkozik ez a megnevezés.

Gondolatainkban a pszichopaták a filmek számító, hidegvérű gyilkosaként élnek. Az antiszociális személyiségzavar egészan a ’80-as évekig még a pszichopátia, manapság már mint szociopátia szerepel a pszichológusok szakzsargonjában. A súlyos probléma méltán hírhedt: számos gyilkosság, bűntény fűződik a nevéhez.

Az interperszonális helyzetekben gyakran kerülünk kapcsolatba félelmet nem ismerő, karizmatikus és egyben gondolataikban nagyon összeszedett emberekkel. Azonban a társadalomban jelen vannak a lelkiismeret nélküli, a másokat ügyesen manipuláló, a normákat áthágó és sok esetben könyörtelen törvényellenes cselekedeteket véghez vivő pszichopaták is. A statisztikák szerint az emberiség 4 százalékát alkotják.

Viselkedésük jellemzői könnyen felismerhetők abban az esetben, ha tisztában vagyunk főbb jellemvonásaikkal. Előadónk, Dr. Farkas Johanna PhD. adjunktus előadásában filmjeleneteken keresztül mutatja be a pszichopaták legfőbb ismérveit.

 

Belépő: 1690 Ft 

 

A rendezvényre nincs regisztráció, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

/A jegyeket nem szükséges kinyomtatni, elég telefonon bemutatni./

 Be Smart Klub… és kitárul a világ!