PONTIAC, ÉK

2023. november 17. péntek
PMC, Tata

A dallamos rockzenét játszó The Pontiac zenekar 2017-ben indult, idén a harmadik nagylemezüket jelentetik meg. Első anyagaikat angol nyelven írták, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, ami a zenére is kihatott és a blues irányából egyre inkább az indie pop-rock felé terelte a zenekart. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést akár, ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió rotációjába kerülést nézzük.
2023-ban az Aurevoir. vendégeként léptek fel a Budapest Park nyitónapján. Idén tavasszal új lemezzel jelentkeznek Otthonról kapott apró dolgaim címmel.

Az ék minden este más és más utazásra hív, melynek a végállomása az együtt megélt katarzis. A mennydörgő erősítők és az éteri zenei szövetek dinamikája olyan atmoszférát teremt, amely azonnal beszippantja és az érzelmek széles skáláján kíséri végig a hallgatót.
A 2014-es megalakulásuk óta 3 nagylemezt és egy kislemezt megjelentető zenekar kompromisszumoktól mentes muzsikája a szakma elismerését és a közönség szeretetét egyaránt elnyerte, így váltak rendszeres fellépőivé a hazai és nemzetközi kluboknak és fesztiváloknak.