According to the Act XIII of 2022 on the "Itemized Tax on Small Businesses" (KATA) introduced on 18 July 2022, we can only issue invoices for this event to individuals.

 

Tisztelt Jegyvásárlók!

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerda estére eső várható, így a Pletykafészek című előadás az esőnapon, azaz 2023. augusztus 10-én 20 órai kezdéssel kerül megrendezésre.
A jegyek nem visszaválthatók, automatikusan érvényesek a holnapi esőnapra! Csütörtökre száraz, napos idő várható.  

Köszönjük megértésüket! Várjuk Önöket szeretettel holnap este 8 órától!

A szervezők

 

Neil Simon:

PLETYKAFÉSZEK

bohózat két részben a Veres 1 Színház előadásában

Esőnap: 2023. augusztus 10. (20 óra)

Esőszabályzat: http://akosiroda.hu/esoszabalyzat

New York város alpolgármestere tízéves házassági évfordulója alkalmából baráti vacsorát rendez. A vendégségbe érkező elegáns házaspárok estéjét azonban jelentősen megnehezíti, hogy az ünnepeltek eltűntek, a személyzet házon kívül van, a vacsora sehol, az emeleten pedig lövések dördülnek.

Ebben a helyzetben rögtön megindul a szóbeszéd – vad találgatások kapnak szárnyra, mindenkinek eszébe jut egy titok, amit a szomszédja fülébe suttoghat, miközben a társaság tagjainak arra is ügyelniük kell, hogy elkerüljék a botrányt: ennek érdekében pedig gondosan titkolóznak egymás előtt is. Nem csoda, hogy a kiérkező rendőrség már egy olyan történettel találkozik, ami még a legvadabb pletykarovatokból is kilógna…

A vígjátékok mestere, Neil Simon ezúttal is kivételeset alkotott. Krimitörténettel fűszerezett bohózatában az első perctől az utolsóig fenntartja a feszültséget, miközben nagyszerű lehetőséget kínál a színészeknek az önfeledt, egész színpadot betöltő komédiázásra. A nézőnek nincs is más dolga, minthogy hátradőlve figyelje a pletykák útját, s közben remekül szórakozzon a felső tízezer bajba keveredett tagjain.

Szereplők:

Chris Gorman: ZORGEL ENIKŐ
Ken Gorman: MIHÁLYFI BALÁZS
Claire Ganz: VEREBES LINDA / MOLNÁR GYÖNGYI
Lenny Ganz: NAGY SÁNDOR
Ernie Cusack: BUCH TIBOR
Cookie Cusack: CSÁNYI ERIKA
Glenn Cooper: PÁL TAMÁS
Cassie Cooper: CSÁKI EDINA / LAURINYECZ RÉKA
Welch, rendőr őrmester: VENYIGE SÁNDOR
Pudney, rendőr őrmester: KISS CSINSZKA FLÓRA / CSÁKI EDINA

Fordította: Debreczeni Júlia

Súgó: Ádám Dorottya
Díszlettervező: Bátonyi György
Jelmeztervező: Zorgel Enikő, Molnár Kristóf
Játékmester: Mihályfi Balázs

Rendező: NAGY SÁNDOR Jászai Mari-díjas