Új parfüm, megváltozott viselkedés, kimaradozott éjszakák? Ezek igen gyakran a megcsalás jelei. Statisztikák szerint a házasságok fennállása alatt a párok egynegyede elszenvedi a hűtlenség okozta kapcsolati krízist. Ez a szám ráadásul az elmúlt években egyre növekvő tendenciát mutat.

 

- Milyen okok vezethetnek a megcsaláshoz? Csupán szexuális vágyak kielégítéséről vagy lelki hiányérzet pótlásáról van szó?

- Honnan tudhatjuk, hogy a harmadik fél valódi veszélyt jelent párkapcsolatunknak vagy pusztán egy múló románcról van szó?

- Félrelépést követően, helyes megközelítés-e színt vallani párunknak? A hallgatással vagy egy őszinte vallomással okozunk-e kapcsolatunknak nagyobb kárt?

- Egy ilyen kapcsolati krízis során mindkét fél sokat szenved. Min megy keresztül a megcsalt és a megcsalást véghez vivő személy? Hogyan lehet egy ilyen helyzetet feldolgozni?

- Hűtlenségi krízis után van-e jövője egy párkapcsolatnak? Lehetséges-e a hűtlenséget a párkapcsolat javára fordítani?

- Mikor érdemes egy megcsalás után továbblépni a párkapcsolatból?

Aki pedig ezekre és hasonló kérdésekre választ ad, az nem más, mint Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-terapeuta, klinikai szakpszichológus.

//A helyszín változtatás jogát fenntartjuk.//