A 10. Színházi Olimpia keretein belül érkezik hozzánk Yael Rasooly a Paper Cut c. előadásával.

Award winning Solo Performance of paper and object theater, created and performed by Yael Rasooly.

A lonely secretary remains in the office after everyone else has gone home. From her little corner, using photos from old film magazines, she escapes into a world of daydreams. There she is a glamorous movie star from the 1940s and finds her ideal love at last. But as the story unravels, as imagination and reality collide, her romantic tale becomes a Hitchcock nightmare!

This one-woman show reveals the obsessions and dangers of romantic fantasies. The language of black and white is transformed to the “low-tech” universe of paper cut-outs and object theatre, creating a tension that is absurd, painful and humorous.

“Paper Cut by Yael Rasooly, is a rare instance in which a wild imagination and impressive improvisational skills are blended with meticulous thought and investment. The love of the medium, which is evident in each and every scene, has reminded me that some experiences can only be had in a theatre” - Etgar Keret

“one of those artfully quirky solo performances that make the New York International Fringe Festival worth checking out… Ms. Rasooly deftly combines premise and execution…”Anita Gates, New York Times (August 2011)

Egy magányos titkárnő marad az irodában, miután mindenki más hazament. Kis zugából, régi filmes magazinok fotóit felhasználva, az álmodozások világába menekül. Ott a negyvenes évek elbűvölő filmcsillaga, és végre rátalál az ideális szerelemre. Ám ahogy a történet kibontakozik, ahogy a képzelet és a valóság összeütközik, romantikus meséje Hitchcock rémálmává válik!

Ez az egyszemélyes előadás a romantikus fantáziák megszállottságát és veszélyeit tárja fel. A fekete-fehér nyelvezete a papírkivágások és a tárgyszínház "low-tech" univerzumává alakul át, abszurd, fájdalmas és humoros feszültséget teremtve.

"A Yael Rasooly által írt Papírvágás egy ritka példa arra, hogy a vad fantázia és a lenyűgöző improvizációs készség aprólékos átgondoltsággal és befektetéssel keveredik. A médium iránti szeretet, amely minden egyes ésminden egyes jelenetben, emlékeztetett arra, hogy néhány élmény csak a színházban lehet átélni."- Etgar Keret

"egyike azoknak a művészien furcsa szólóelőadásoknak, amelyek miatt érdemes megnézni a New York-i Nemzetközi Fringe Fesztivált... Ms. Rasooly ügyesen ötvözi az előfeltevést és a kivitelezést..." Anita Gates, New York Times (2011. augusztus)

Trailer (english):
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=SVfv9NlqIVI&t=44s[/embed]

Tralier (française):
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=W7wcYbFWLR0[/embed]


Az eseményt emelt jegyárral hirdetjük: az előadás mellett három tételes borkóstoló a Gedeon borászat jóvoltából, Super 8 masinák, '20-as évek hangulat is várja a közönséget. Mindenkit biztatunk, érkezzenek alkalomhoz illően!