Les Deux Violes Egales: Sainte Colombe és a hetedik húr

Sieur de Sainte Colombe a 17. század Franciaországának egyik legjelentősebb és legmerészebb komponistája és gambajátékosa volt. Az ő nevéhez köthető a hathúros viola da gamba egy további, hetedik húrral való kiegészítése, mely a hangszer hangterjedelmét a basszus regiszter irányában növeli meg, ezáltal az egész hangzásnak egy mélyebb, gazdagabb és dúsabb árnyalatot kölcsönöz.

A koncerten Sainte Colombe művei mellett egy ma is élő magyar zeneszerző, Soós András, valamint a 20. század első évtizedeinek egyik jelentős francia komponistája, Francis Poulenc művei is elhangzanak majd.

Hogy kerül a kortárs a barokk zene mellé? Talán úgy, hogy mindkét zeneszerzőnél érezni a letisztult, egyszerű, és egyben kifinomult hangzás iránti vonzalmat, és mindegyik ideválogatott darab valahol egyfajta tűnődésként, szemlélődésként is értelmezhető, mely a gambajáték nagy mesterére, Sainte Colombe-ra is olyannyira jellemző.

Kallai Nóra – viola da gamba

Regős Júlia –  viola da gamba

Az online jegyértékesítés a program napján 12.00 órakor zárul, fennmaradó jegyek után érdeklődjön a 20/486-8979-es számon.