Az Online Fröccsről:

Ebben az előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján.

Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet különböző lehetséges kimeneteit. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik.Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.

Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

 

Praktikus információk:

A Fröccs előadást októberben az online térbe helyezzük. Az előadás időpontja előtt a jegyvásárláskor megadott e-mailben fogjuk elküldeni a linket, ahol követni tudod. Várunk szeretettel online!

2020.10.29.

Online Fröccs Buda Lászlóval

Testi és lelki immunrendszerünk

Jöhet világválság, vírushelyzet, áradások, rossz hírek, nyomasztó viták, te mégis mindig egyensúlyban tudsz maradni a magánéletben és a munkahelyeden is? Vagy hatnak rád a napi hírek, a Facebook-kommentben folytatott harcok, az aktuális politikai és gazdasági történések? Hogyha a szomszédod panaszáradattal indít, akárhányszor találkoztok, vagy a metrón minden reggel fellöknek munkába menet, higgadt és kiegyensúlyozott tudsz maradni? Vagy belefáradsz néha a "maszkvitákba"? Rád telepszik néha a rossz hangulat és a pánik, és ettől a koncentráció is nehezebb a meetingeken? Néha besokallsz a dugóban, vagy a depressziós nagynéni/unokatestvér/anyós posztjaitól, vagy a folyamatosan áradó negatív hírektől? 

A jelenlegi helyzetben sokszor és sokat beszélünk arról, hogy az egyensúlyt, a harmóniát önmagunkban kell megkeresni és megtalálni. Hogy asszertívnek kell lennünk. Pozitívan és előremutatóan gondolkodni a saját és szeretteink helyzetéről, a karrierünkben stabilan és magabiztosan haladni előre. De vajon hogyan megvalósítható mindez a mindenkit elborító vírusködben? Hogyan erősíthetjük meg magunkat testileg és lelkileg? Melyikkel érdemes kezdeni: ami bent, az kint, vagy fordítva?

Buda László pszichiáterrel beszélgetünk október 29-én 20:00-kor az online térben, a Momentán Társulat pedig a fenti témával kapcsolatban hoz a ti ötleteitek alapján lehetséges jeleneteket.