Az “Akarunk róla beszélni!” ismeretterjesztő előadássorozat őszi programjának fő témája “Amikor a közösségi lét nehéz”. Az előadásokkal körbejárjuk azokat a mentális zavarokat, amikor a személynek problémát okoz a közösséghez való alkalmazkodás. Ez a helyzet érinti a közösség többi tagját is, és alkalmanként nekik is nehézséget, szenvedést okoz.
A köztudatban sok tévhit és előítélet van jelen a mentális zavarral küzdő emberekkel kapcsolatban. Az előadás sorozatunk célja, hogy stigmák nélkül, hitelesen és nyitottan beszéljünk ezekről a zavarokról, kialakulásukról, fő megjelenési formáikról, a hatékony kezelés lehetőségeiről és a közösséggel való együttélés nehézségeiről.

A kényszerbetegség az emberiség által évezredek óta ismert jelenség. A kényszerbetegséget obszesszív-kompulzív zavarnak is nevezik, amelynek fő jellemzői a kényszergondolatok (obszessziók) és/vagy kényszercselekvések (kompulziók) visszatérő fellépése, melyek az egyén számára jelentős szorongást okoznak és meghatározóan befolyásolják mindennapi életét. A kényszeres páciensek tolakodó gondolatokat élnek meg, melyek szenvedést okoznak és amelyeket más gondolatokkal vagy tevékenységekkel (kényszercselekedetekkel) próbálnak elnyomni vagy semlegesíteni.

Előadó: dr.Németh Attila, pszichiáter, a Nyírő-Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főigazgatója

Helyszín: Kognitív és Sématerápiás Központ 1083 Budapest, Baross utca 119/a

Az előadás belépődíja: 2200 Ft

Az előadás-sorozat iránt mutatkozó nagy érdeklődés miatt az eseményre előzetes jegyvásárlás szükséges.
A helyszínen nincs lehetőség jegyvásárlásra.

A programsorozat szervezői:
Vizin Gabriella, klinikai pszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi adjunktus (ELTE PPK)
Kovács Emese, a Kognitív és Sématerápiás Központ vezetője

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Ha bármilyen kérdése van a programmal kapcsolatban, az alábbi email címen érdeklődhet:
vikote(kukac)vikote.hu