Korunk egyik elterjedt és a köznyelvben is gyakran előforduló mentális jelensége a kiégés. A versenyközpontú korszellem a kimagasló teljesítményt jutalmazza, amely talán leginkább a munka világára jellemző, ugyanakkor a sport, a hobbi és a magánélet területén is megjelenik. Ezen túl a teljesítmény – az önfejlesztés és az önmegvalósítás igénye mellett – a személyes célok elérése terén is kimondottan erőteljes hangsúlyt kap. A túlzott mértékű munkahelyi stressz, a kimerültség és az örömforrások hiánya együttesen azonban könnyen kiégéshez vezethet.

● Tudtad, hogy az egészségügyi kiadások körülbelül 5-8 százalékát a kiégésből származó költségek teszik ki?

● Gondoltad volna, hogy a kiégett munkavállalók 63 százalékkal nagyobb valószínűséggel vesznek ki betegszabadságot?

● Mit gondolsz, melyik szektor a leginkább érintett: a technológiai iparág, az egészségügyi dolgozók vagy épp a vendéglátói, szolgáltatói szektor?

Mi áll ennek a hátterében? Kovács Kristóf sportpszichológus, a Mindset Pszichológia szakembere előadása során sorra veszi a tüneteket, feltárja a kiégés okait. Részletezi a szakma által leginkább javasolt megoldási lehetőségeket, felvázolja a lehetséges kiutat a kiégésből, valamint kitér a rizikó-, a megelőzési és védőfaktorokra is.

Helyszín: Szindbád Rendezvényterem