A Mindset Szeged havi rendszerességgel jelentkező Pszicho-Kávéháza ebben a hónapban 29-én, szerdán nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt!

„A nárcizmus részben pszichológiai, részben a hétköznapokban használt fogalom és a pszichológián túlmutató kulturális jelenség. A pszichiátriában egy személyiségzavart jelöl, melynek határai eléggé elmosódottak. A nárcizmusunk mértéke is igen különböző lehet a való életben: a magányos, sebezhető, zárkózott, precíz, de érző szívű embertől a rideg, fennhéjázó, manipulatív bántalmazóig. A könyv fókuszában a narcisztikus személyiségzavar áll, ám a jelenség megértéséhez kitágítjuk az optikát, és így bemutatásra kerül az elkényeztetettségnek vélt elhanyagoltságtól a narcisztikus sérülékenységen át az antiszociális és a paranoid karakterig ívelő spektrum.” – Ezzel az összefoglalóval mutatkozik be előadónk, Dr. Bánki György pszichiáter új könyve.

„A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról” című művében körbejárja azt a témát, amit a hétköznapokban egyszerűen önimádatnak nevezünk. Az előadás és a kerekasztal-beszélgetés során olyan kérdésekre keresünk válaszokat, melyek nem csak környezetünket, de minket magunkat is érintenek.

Kerekasztalunk tagjai:

Dr. Rafael Beatrix, klinikai szakpszichológus

Dr. Szilárdi Réka, valláskutató és szociálpszichológus

Mihalik Árpád, szociálpszichológus

Dr. Nagyillés János, klasszika-filológus