32 év 7 hónap 22 nap. Ennyi időt töltött József Attila köztünk. Ez az időtartam még az 1900-as évek első felében mért átlagéletkort figyelembe véve is kevésnek mondható. A költő élete, személyisége és költészete 1937-ben bekövetkezett halála óta mégis kimeríthetetlen témát szolgáltat az utókornak.

Március 13-án dr. Németh Attila pszichiáter, az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főigazgató főorvosa vezet be minket egyik legnagyobb költőnk személyiségének és pszichiátriai betegségeinek titkaiba. Az előadás és az azt követő kerekasztal-beszélgetés során a pszichológia és a pszichiátria szemüvegén keresztül tekintünk rá József Attila személyére, mely által közelebb kerülhetünk a költő halhatatlan szellemének teljesebb megértéséhez.

Különleges Pszicho-Kávéházunkat megújult helyszínünkön, a Városliget Café & Restaurant dísztermében rendezzük meg. A főváros talán legszebb, legelegánsabb rendezvényhelyszínén a kávéházi hangulat garantáltabb, mint valaha.

Budapest egyetlen állandó pszichológiai kerekasztala ezúttal is összeül, hogy az előadást követően tovább árnyalja az elhangzottakat.

Állandó kerekasztaltagjaink:

Dr. Habil. Forgács Attila klinikai szakpszichológus, gasztropszichológus
Kozma-Vízkeleti Dániel kiképző család-pszichoterapeuta
Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus
Dr. Kun Ágota munka- és szervezet szakpszichológus