Az önmagát „roots-pop-rock” zenekarként aposztrofáló Muriel zenekart 2013-ban alapította Méhes Adrián, Jobbágy Bence, Tálas Áron és Szeifert „Jason” Bálint. Első, „Muriel” című lemezük 2014-ben jelent meg, melyről a „Low” az „11 Million Miles” és a „She’s Insaint” című dalokat rendszeresen játszotta az Mr2 Petőfi Rádió.

 Az első lemez megjelenése után a zenekar rendszeresen volt a 30Y, a Kiscsillag és a The Carbonfools koncertek vendége, de szerepeltek a 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel tribute lemezén is. 2014-ben a Petőfi Rádió hallgatósága ismerhette meg őket alaposabban, amikor az MR2 Akusztik című műsorban adtak kimagaslóan színvonalas koncertet.

A zenekar második lemeze „Fountain of Fun” címen jelent meg 2016-ban, ezen a felvételen Domján Gábor basszusgitározik, és Karajos Dániel dobol.

A zenekar több sikert is elkönyvelhetett az évek során, rendszeres fellépője volt a legnevesebb hazai koncerthelyszíneknek (A38, Akvárium, Barba Negra…) és fesztiváloknak (Volt Fesztivál, Művészetek Völgye, Bánkitó…) , 2015-ben a Bukahara vendégeként Berlinben is koncerteztek. „Kávés” című szerzeményük bejutott „A Dal 2020” című műsorba.

A zenekar 2020-ban bejelentette visszavonulását, azonban 2022-ben visszatértek egy teltházas koncerttel a Metro Klubban.

A közönség pozitív reakcióin felbátorodva 2022 decemberében megjelent a „Körbeér” című EP három magyar nyelvű dallal.

A zenekar jelenleg aktívan koncertezik, és folyamatosan dolgozik a következő, teljes egészében magyar nyelvű nagylemezének dalain.

Az újjáalakulás mindenféle kötöttségek nélküli döntés volt a zenekar részéről, de a koncertek hangulatából és az új dalokra adott reakciókból úgy ítéltük meg, hogy van értelme folytatni. Van sok-sok olyan ember Magyarországon, aki igényli ezt a fajta zenét. A régebbi dalok Youtube-os hallgatottsága, és az új dalok iránti érdeklődés miatt úgy érezzük, a közönségünknek szüksége van a Murielre, és mi a világért sem szeretnénk őket cserben hagyni.

Jegyek a helyszínen a koncert napján: 3.000 Ft