A sepsiszentgyörgyi székhelyű M Studio 2005-ben alakult. Mozgásszínházi társulatként olyan műfajt képvisel, amely Romániában egyedülálló – olyan sajátos nyelven beszél a világról, amely a fizikai színház, a kortárs tánc, a költői színház, a vizualitás és a próza közötti hullámzásból születik meg.
Fehér Ferenc táncművész-koreográfus művészetét összetéveszthetetlen stílus jellemzi, Magyarországon jelenleg az egyetlen, akinek kortárs táncszínházi fellépései kilencven százalékban külföldi színpadokon jönnek létre. Ez idáig három sikeres produkciót jegyez az M Studio repertoárjában, a Kampf (2013), a Személyazonosság (2015) és A Jó, a Rossz és a K**va anyád (2016) című előadásokat rendezte a társulatnál.


A lift a legkisebb olyan tér, ahol szorosan lehetünk egymás mellett anélkül, hogy kapcsolatba kerülnénk. A lift mindig tart valahová. Mehet fölfelé, mehet lefelé, de ha egyszer csak elakad, akkor bármi megtörténhet.
Az előadás rendhagyó térhasználata olyan sűrített struktúrát és erőteljes dinamikát eredményez, amely egy percig sem hagyja pihenni sem a színészt, sem a nézőt.

Előadók: Deák Zoltán, Szekrényes László, Veres Nagy Attila
Zene: Fehér Ferenc
Fénytechnikus: Szabó Huba
Hangtechnikus: Chirițescu György
Öltöztetőnő: Both Melinda
Ügyelő: Bartók Enikő
Koreográfus: Fehér Ferenc

A szegedi THEALTER fesztivál programja (2018. augusztus 3-11.)