Mono (Jap) + Alcest (FRA)
pg.lost (Swe)

2016. december 1.
Budapest - Dürer Kert

Kapunyitás 19:30

Nagy örömünkre francia Alcest és a japán Mono közös őszi/téli turnéjuk keretein belül hazánkba is ellátogatnak. A két banda közötti hasonlóság legjobban a post-rock és a shoegaze stílusjegyeivel való finom játékban fedezhető fel.

Az estét a svéd pg.lost fogja megnyitni, akik 2009 után térnek vissza hozzánk Budapestre.

A hazánkban legutoljára 2011-ben játszó francia ALCEST szinte egymaga alkotta meg a „blackgaze” stílust. A black metal és a shoegaze elemeit oly módon ötvözve, ahogyan azt korábban senki sem csinálta még. A banda épp a legújabb albumán munkálkodik, amit a turnéra már magukkal is fognak hozni.

A 17 éves múltra visszatekintő japán MONO egészen egyedi szögből vegyíti az ambient gitártémákat szimfonikus zenei megoldásokkal. 9 sikeres albummal a hátuk mögött, köztük egy élő albummal, amit a New York-i szimfonikusokkal készítettek, elsöprő sikereket arattak az instrumentális rockzene világában. A banda nemrég fejezte be új albumának felvételeit, amit Chicago-ban rögzítettek annál a Steve Albini-nél, aki korábban többek között a Nirvana-val és a Pixies-el is együtt dolgozott.

Jegyár:
Elővételben: 4400 Ft / 5000 Ft

A Dürer Kertet 16 év alatti személyek csak szülői vagy hivatalos gondviselői felügyelettel látogathatják!