Mintatörés – Miért kötünk ki mindig ugyanolyan emberek mellett?

Ahhoz, hogy valami új létrejöhessen, ki kell lépnünk abból, ami már nem működik. Ez legtöbbször mégsem egyszerű. Néhány érzés, kapcsolati működés olyan szorosan forrott össze velünk, hogy néha lehetetlennek látjuk azt: lehetne másképp is élni. Nem kell úgy léteznünk, hogy folyamatosan azt érezzük, kevesek vagyunk. Nem kell várnunk azt, képes-e valaki megszeretni, vagy bizonyítani értékességünket. De miért van az, hogy ezen mintáink kialakultak, és miképp juthatunk ki belőlük? Lehetséges az a szeretet, amire mindig is vágytunk?


Az előadás során elindulunk a legkorábbi gyermekkori sérüléseinktől, hogy megérthessük kötődési mintáink miértjét. Végül pedig a tudáson túl kapaszkodókat is kapunk arra, hogyan indulhatunk el az érzelmi magánytól a biztonságos, intim kapcsolatok melegségébe. Itt az idő megtörni azt, ami volt, hogy végre másképp lehessen!

Az előadást Csirmaz Luca pszichológus tartja, a PszichoLive szakmai vezetője, a Mintatörés – Az érzelmi magánytól a biztonságos kötődésig című könyv szerzője.

Az alkalom végén lehetőség van kérdések feltevésére, dedikálásra is.