A Mindset Szeged Pszicho-Kávéháza mostantól havi rendszerességgel, ősszel első alkalommal szeptember 21-én, csütörtökön várja közönségét.

Ha szeptember, akkor iskolakezdés! – Nem is választhatottunk volna aktuálisabb témát következő Pszicho-Kávéházunk központi elemeként, mint az oktatást, oktatási rendszer vizsgálatát.

Előadónkként ezúttal Csépe Valériát, kognitív pszichológust és agykutatót köszönthetjük majd, aki a Nemzeti alaptanterv kidolgozásával megbízott miniszteri biztosként a Pszicho-Kávéház vendégeivel is megosztja véleményét és tudását, melyek tudományos munkásságán és tapasztalatán egyaránt alapulnak. Az előadás során hallhatunk majd a hazai oktatási rendszer problémáiról, azok esetleges orvoslási lehetőségeiről. A tanulástudományok eredményeire támaszkodva pedig választ kaphatunk az alaptantervvel kapcsolatos kérdéseinkre is rendezvénysorozatunk következő alkalmával.

 

Az előadást egy izgalmas kerekasztal-beszélgetés követi kerekasztalunk állandó tagjaival, akik az általuk képviselt tudományterület szemszögéből és mint egyetemi oktatók is körüljárják majd a témát.