A Mindset Szeged az új évben január 24-én, szerdán nyitja meg Pszicho-Kávéháza kapuit az érdeklődött előtt.
Életünk velejárója a veszteség, amely lehet egy szeretett személy halála, egy párkapcsolat vége vagy akár egy számunkra fontos időszak lezárása, tárgy elvesztése. Az ezzel járó nehéz időszak mély nyomot hagy az emlékeinkben, a feldolgozása pedig egy komplex folyamat része. Nem csak a szeretteink elvesztése, de egy hiány vagy krízis feldolgozását is gyászfolyamatként éljük meg, melyről így ír szakújságírónk, Illés Eszter szexuálpszichológus - Mit tudnak a mesék a gyászról? – Tudósításunk a Lelki Egészség Éjszakájáról című cikkében:
„A gyász maga egy normál krízis az ember életében. Egyetemes jelenségről beszélünk, s a gyász során átélt emberi reakciókat is ismerjük. Ez már önmagában gyakran megnyugtató tud lenni a gyászoló számára: „Másokkal is így történik. Velem is oké akkor minden.” A gyászmunkában fontos strukturálni, keretbe helyezni az élményt. Életünk során számos veszteséggel találkozunk.”

Mit tehetünk a veszteségben? Hogyan induljunk el a gyász folyamatában? Mi jellemez bennünket, mint gyászolót? Milyen önsegítő lehetőségek vannak, melyek segítenek a továbblépésben?
Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ előadónkkal dr. Sarungi Emőke pszichiáterrel, majd az előadás után állandó kerekasztalunkkal igyekszünk körüljárni a témát az általuk képviselt tudományterületek szemszögéből.

Állandó kerekasztalunk tagjai:
Dr. Rafael Beatrix klinikai szakpszichológus
Dr. Szilárdi Réka valláskutató és szociálpszichológus
Mihalik Árpád szociálpszichológus
Dr. Nagyillés János klasszika-filológus