POSTPONED! Original date: 05/05/2020

Kedves Jegyvásárlónk!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni hogy a Microwave @ Dürer Kert esemény későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Az új időpont:
2021.03.04.

A már megváltott jegyek automatikusan érvényesek az új időpontra, további teendőd nincs velük. Amennyiben mégsem szeretnél részt venni az eseményen, a jegyeidet visszaváltjuk. Ezzel kapcsolatban legkésőbb május 18-ig jelezd visszaváltási szándékod az ugyfelszolgalat@tixa.hu címen, és a levélben tüntesd fel a vásárláskor kapott 7 számjegyű rendelési azonosítót (pl.: #1234567). 

A jegyvásárlás során keletkezett tranzakciós adatok alapján a bank jóváírja az összeget az ügyfelek számára. A bank, online vásárlások esetén - a saját belső szabályai szerint – normál ügymenet mellett legkésőbb 30 banki napon belül utalja vissza az ellenértéket, mely a vásárló visszatérítési igényének TIXA általi rögzítésétől számítva történik. A tömeges visszaváltási igények feldolgozása és a kifizetések folyamatban vannak, a visszaváltási folyamatok ebben az időszakban a bankok és a fizetési szolgáltatók oldalán is hosszabb átfutási időt igényelhetnek.

Megértésedet köszönjük!


A Microwave új lemeze, a Death is a Warm Blanket a mentális és fizikai frusztrációk kirobbanása, tíz dinamikus dalra osztva, mely megmutatja milyen erős, mellbevágó és szórakoztató lehet a hangos rockzene, amikor az teljesen fékevesztett. Az atlantai banda először érkezik Magyarországra, új korongjukkal május 5-én a Dürer Kertbe.
A Microwave-et Nathan Hardy (énekes-gitáros), Tyler Hill (basszusgitáros) és Timothy Pittard (dobos) hozta létre 2012-ben, mintegy barátságuk, iskolai kapcsolataik és a helyi zenei színtér kiteljesedéseként. Míg a csapat előző munkái (Stovalland, Much Love) alapvetően a fiatalságukra, kapcsolatokra és 20-as évek elején felhalmozódó frusztrációkra fókuszált, - feldolgozva azt is, hogy Hardy elhagyta a mormon vallást 22 éves korábban - , addig az új anyag már reflektál Hardy élesen megváltozott világnézetére, a felnőttkorba belépés zavaraira és azokra az új élményekre, melyek a különösen védett gyerekkora után érték, beleértve a kábítószert és a drogokat. „Fiatalon tele vagy reményekkel és éppen ezért a korábbi albumainkon mindig megfigyelhető egy kis fény az alagút végén” – magyarázza Hardy. – „Amikor otthagytam a templomot izgatott voltam, hogy végre új dolgokat tapasztalhatok meg, de aztán eltelt hat év és ilyenkor rájössz, hogy öregebb lettél, nincs egészségbiztosításod és hogy nem lett minden jobb.” Mindeközben a Microwave egyre népszerűbb lett és mindegyik megjelenéssel komoly turnéba kezdtek, ami sokat rontott Hardy fizikai és elme állapotán is.
Aztán amikor felléptek a Wrecking Ball fesztiválon kifordult a válla. A fellépülését csak nehezítette a mindenféle biztonság hiánya. „Benne lenni egy bandában nem egy kényelmes életmód. Kanapékon aludtam. Mivel stagehandként dolgozom, ha nem tudok felemelni semmit, nincs munkám” – meséli Hardy. Amikor pedig ismét turnéra indultak a zenekarral, tovább romlott a fizikai állapota: „Még mindig nagyon egészségtelenül éltem… a vállam még gyenge volt, túl sokat ittam, az immunrendszerem teljesen leépült. Igyekeztünk rendesen lenyomni a dalokat, de szédültem mert a vesém sem működött rendesen. Azt hittem meg fogok halni vagy abba kell hagynom a zenélést emiatt.”
Végül sok zenészhez hasonlóan Hardy az egyetlen megbízható csatorna felé fordult, ahol elengedheti a frusztrációit és végül így született meg a Death is a Warm Blanket is. A fatalizmus, az elégedetlenség és az elszántság furcsa motivációt szolgáltatott számára és végül lassan elkezdett dalokat írni, melynek köszönhetően közben az egészsége is javult. Az új zene meglehetősen eltér a Microwave korábbi hangzásától, sokkal dühösebb és nehezebb lett mégis egy nagyon erős és őszinte anyag.