A gépek önállóságának korát éljük. Okostelefonok, okos hűtők és okos járművek. Videót nézni, e-mailezni vezetés helyett, esetleg aludni? Akár egy többtonnás kamion esetében? A Knorr-Bremse R&D Center fékalakú épületében számos tapasztalt mérnök és gyakornok dolgozik azon, hogy az önvezető kamionok még jobban megkönnyítsék és biztonságosabbá tegyék az életünket az utakon. A MEMO Science&Innovation február 20-i show-ján a mérnökök világába engedünk betekintést. Előadóink között Frank Pétert, a Knorr-Bremse R&D Center kutatás-fejlesztési igazgatóját köszönthetjük, aki üzleti titkokat ugyan nem árul el, de működési mechanizmusokat, morális kérdéseket fog feszegetni. Ezen kívül ismerteti azt is, hogy mi a közös kapocs egy svédországi tó és a Knorr-Bremse fejlesztései között.

Ez az este az innovációé – nyilván a tudomány palástja alatt! Az időskorban fontos az orvosi jelenlét, de azért valljuk be, nem szívesen szakítanánk meg a nyaralásunkat azért, hogy kontrollra vigyünk valakit. Milyen lenne, ha a Kanári-szigetekről az orvosunk pontosan tudná, hogyan működik a pacemaker, amit beültettek, hiszen a berendezés okos, és folyamatosan információt küld? Ezeket az eszközöket is meg kell védeni: Asztalon Lillának, a BME PhD hallgatójának, a 2019-es FameLab győztesének ez a szakterülete. Lilla az orvoslás „ipar 4.0-jába” fog bevezetni minket.

Az online világot továbbra is Zsíros László fogja karbantartani, az okos közönséget pedig az okos műsorvezetők vezénylik – őket is lehet ám nemsokára robotizálni! Joós Andi bele fog taposni a gázba, Czikkely Márton pedig nem győzi majd fékezni a hangulatot.

Siess, le ne maradj! Early Bird jegyek január 20-ig 2500 Ft-ért kaphatók.

A programváltozás jogát fenntartjuk!