POSTPONED! Original date: 02/04/2020

Kedves Jegyvásárlónk!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni a MEMO Science&Innovation - Drónrajok intelligenciája @ MEMO elhalasztásával kapcsolatban. A szervezők nevében türelmedet kérjük, jelentkezünk majd az új időponttal kapcsolatos információkkal hamarosan.

A szervezők közleményét az alábbiakban olvashatod:


"Kedves Jegyvásárlók!
 
A jelenlegi helyzetre való tekintettel elhalasztjuk az április 2-i MEMO Science&Innovation show-t. Azért döntöttünk e mellett, mert az élő, interaktív élményt nem szeretnénk elvenni senkitől. Nem mondjuk le, ezt a show-t ugyan így meg fogjuk tartani, csak egy későbbi időpontban, amikor biztonságos. Erről időben informálunk majd titeket!
Természetesen módunkban áll a jegy árát visszautalni számotokra.
Kitartást kívánunk a következő időszakra, mi nem pihenünk és valami egészen új dologgal készülünk addig is!
Üdvözlettel,
A MEMO Science&Innovation csapata


Kedves MENSA-tiszteletjegyesek!
 
Az elmúlt időszakban a szervezetetek és a MEMO megállapodásának értelmében tudtunk számotokra ingyenes jegyeket biztosítani a Science&Innovation show-ra. Ez az együttműködés felbomlott, ezért már nem áll módunkban biztosítani a jegyeket. Ezért a kellemetlenségért elnézéseteket kérjük. A következő eseményünket elhalasztottunk, de meg fogjuk tartani, erről hamarosan informálunk titeket!
Kitartást kívánunk a következő időszakra, mi nem pihenünk és valami egészen új dologgal készülünk addig is!
Üdvözlettel,
A MEMO Science&Innovation csapata"


A megvásárolt jegyek érvényesek az új időpontban megtartásra kerülő eseményre. Amennyiben ez nem megfelelő, abban az esetben visszaváltási szándékodat emailben jelezheted, az ugyfelszolgalat@tixa.hu címen.

Ebben az  esetben az emailben mindenképpen küldd el a jegyek megrendelési azonosítóját, amelyet a jegyvásárlást visszaigazoló levél tárgyában találsz a következő formátumban:  # SZÁMSOR

A jegyvásárlás során keletkezett tranzakciós adatok alapján a bank jóváírja az összeget az ügyfelek számára. A bank, online vásárlások esetén - a saját belső szabályai szerint – legkésőbb 30 banki napon belül utalja vissza az ellenértéket.

Megértésedet köszönjük!

 


 

Szoktál gondolkozni azon, hogy a vadludak miért a klasszikus V-alakzatot veszik fel, amikor vándorolnak? És láttál már olyan óriás halrajt, ami ütemes, szervezett mozgásával kerüli ki a ragadozókat, vagy épp riasztja el? Megfejtethetetlen a viselkedésük? Nem éppen!

És mégis hogyan kapcsolódnak ide a pilóta nélküli robotok, ismertebb nevükön drónok?  Dr. Vásárhelyi Gábor, a MTA-ELTE Statisztikus és Biológiai Fizika Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa ezt az összefüggést magyarázza meg az április 2-i MEMO Science&Innovaton show-n!

 

2009-ben Dr. Vásárhelyi Gábor 7 munkatársával együtt elkezdett dolgozni egy olyan intelligens drónrajon, ami egymással kommunikál, közlekedik és hajt végre bonyolult parancsokat úgy, hogy ahhoz emberi beavatkozás csak a drón felrepülésénél szükséges. Mi kell ehhez? Mint egy jó leves: sok minden. A kutatócsoport ötvözte a hálózatelméletet a robotikával, jó pár fizikai modellel és az állatvilágból vett példákkal, és olyan jól sikerült ez a főzet, hogy az autonomitásnak olyan fokát érték el, amit más a világán még nem igazán. Hogyan? Na, ezekre a hogyanokra keressük a választ a Prima Junior Díjas és posztdoktori Bolyai-díjas kutatóval!

Többekben felmerülhet a kérdés, hogy megéri-e etikus hackernek lenni. Sőt egyáltalán mit is csinál, és hol húzódik meg a határ a hackerek között. Sándor Barnabás bizony ezt jól tudja, meg azt is, hogy hogyan kell drónokkal a kiberbiztonságért tenni. Futurisztikus? Lehet. A vezetéknélküli hálózatok fiatal kutatója jelenleg PhD-hallgató és óraadó az Óbudai Egyetemen. Ezenkívül Titeket is meg fog győzni arról, hogy miért nem érdemes a születési dátumodat adni jelszóként a bankfiókodnak, sőt bevezet abba, hogy drónokkal akár kiberproblémákat is fel lehet deríteni.

Reméljük az est műsorvezetői Joós Andrea és Czikkely Márton oda figyel a számítógépe biztonságára, legalább annyira, minthogy inspirálva szórakozz az április 2-i MEMO Science&Innovation show-n!

 

Technikai adatok:

Kapunyitás: 18:30

Kedzés:19:00

Az show után kötetlen networkingre invitálunk!

A változás jogát fenntartjuk!