Hogyan őrizzük meg az életkedvünket?


Az elmúlt időszak igen megterhelő volt. A pandémia miatt bevezetett korlátozások, a folyamatos újratervezés kimerítette pszichés erőforrásainkat is. Sokan élünk meg kimerültséget, fásultságot és céltalanságot a mindennapjaink során. Mentális energiáink megfogyatkozása nem várt következményekhez, betegségekhez vezethet. Ezért kell foglalkoznunk pszichés jóllétünkkel, amihez a megoldásfókuszú megközelítés gyakorlatias tippeket és életszerű tanácsokat kínál.

  • Mit tehetünk mentális erőforrásaink feltöltése érdekében?
  • Mi szükséges a pszichológiai jólléthez, boldogságunkhoz?
  • Miben segíthet a pozitív pszichológia?
  • Milyen mindennapi feszültségoldó technikákat érdemes bevetni?

Többek közt ezekre a kérdésekre keressük a választ!

 ____________________________________________

Megoldásközpont PszichoCafé – A pozitív pszichológiai rendezvénysorozat, ahol magadra találhatsz.


Izgalmas, konstruktív kerekasztal-beszélgetésekkel, pozitív pszichológiai szakmai eszmecserékkel, inspiráló, gyakorlatorientált előadásokkal és baráti hangulattal várunk mindenkit, aki többet szeretne az élettől, és nem éri be az egyszerű sablonválaszokkal.
Rendezvényeink célja, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassuk a megoldásfókuszú szemléletmódot. Küldetésünk az önismereti út, a személyiségfejlesztés támogatása minden, a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletre nyitott személy számára.


PszichoCafé rendezvénysorozatunk alapját a debreceni közönség által közkedvelt kerekasztal-beszélgetések adják, melyeket három havonta rendezünk meg. Az érdeklődők minden alkalommal a szakmájukban jártas, hiteles szakemberekkel - pszichológusokkal, valamint az adott téma szakértőivel találkozhatnak, akik értékes gondolatokkal, szakmai tudással járulnak hozzá a beszélgetés színvonalához. A rendezvény zárásaként mindig lehetőséget nyújtunk a nézőközönség számára, hogy a szakmai diskurzus során felmerült kérdéseiket feltegyék.
____________________________________________

A Megoldásközpont csapata egy olyan önkéntes szakmai-baráti társaság, amely:

  • serkentő, inspiráló, hasznos tartalmakat alkot a pozitív gondolkodásra, a fejlődési szemléletmódra nyitottaknak;
  • támogató közösséget teremt az arra vágyóknak, valamint;
  • jótékonysági eseményeket szervez, és adományoz a rászorulóknak.

Online megjelenésünkben a legfontosabb alap a hiteles szakmai tartalmak közérthető formában való feldolgozása és népszerűsítése; a pszichológia tudományával és gyakorlatával szembeni prekoncepciók finomítása.

Szeretnénk erősíteni a pozitív pszichológiai, megoldásközpontú szemléletmódot, ezáltal támogatva az emberek mentális egészségének fenntartását a hétköznapokban, s ennek érdekében önállóan, életvitelszerűen alkalmazható pszichológiai, önismereti gyakorlatokat osztunk meg.


Támogatóink: DG Italiano, Alföld TV, HajdúPress, Cívis Nyomda