“Lusta embereket választok a legnehezebb feladatokra, mert ők lesznek azok, aki kitalálnak egy egyszerű megoldást” - ez a világ egyik leggazdagabb emberének, Bill Gates-nek híres mondása. Már, ha lehet hinni a Zinternet bugyrainak.

Ha valójában nem is ő mondta, nekem akkor is tetszik a mögöttes logika, úgyhogy a 2020-as év első 30as nyugdíjas találkozóján arról beszélgetünk majd, hogy milyen befektetést lehet érdemes választania annak, aki a lehető legkevesebbet akar foglalkozni a pénzével.

A dátum 2020. február 4. kedd, jegyek a következő linken szerezhetők be:

https://tixa.hu/lustasag_fel_egeszseg

Számítok majd a kérdéseitekre, beszélgetésre, én pedig (többek között) a következő témákkal készülök majd:


1. Mennyibe kerül, ha valaki más kezeli a pénzünket?

2. Mennyit éri meg fizetni annak, aki kezeli a pénzünket?

3. Mi az a befektetési alap?

4. Mi az az ETF?

5. Miért ajánlja Warren Buffett az ETF befektetéseket?

6. Milyen szerepe van egy adott befektetés költségeinek az elért hozamban?

Ezúttal is a Móricz Zsigmond körtér mellett, a Szent Margit Gimnázium Dísztermében találkozunk. A kapunyitás 18:00, az előadás pontban 18:30-kor kezdődik. Sokan leszünk, úgyhogy érkezzetek időben!

HA JÖSSZ, kérlek, hogy jelöld a Facebook eseményben is, hogy ott leszel. Az esetleges változásokat, előkészítő szavazásokat, stb-t ugyanis ott szeretném kihirdetni. Szeretném, ha Hozzád is eljutnának az infók.

Körülbelül 60-90 perc előadásra számíthatsz, majd következik cirka 30 perc kérdés-válasz, amivel a “hivatalos” programnak vége is. Ezután a folyosón/kertben még diskurálunk kifulladásig. :)

U.I.: Belépéskor a jegyeket okostelefon kijelzőjén is meg tudjátok mutatni, nem szükséges kinyomtatni.