Mozizni mindenhol jó, de legjobb otthon!

Szabó Simon legalábbis így gondolja, és mi hiszünk is neki, hiszen megannyi kultfilmben szerepelt a Moszkva tértől a Megdönteni Hajnal Tímeát-ig, sőt, magánéletében is hatalmas filmzabálónak tartja magát. November 17-én az LG Cinebeam segítségével „természetes környezetünkben”, azaz egy tágas otthonban nézhetjük meg az ő kedvenc filmjeit. Eközben a márka projektorait is bemutatjuk, valódi, rendeltetésszerű környezetünkben, egy hagyományteremtő filmfesztiválon.

De mik is Simon kedvenc filmjei? Magyar színész-rendezőként Simon mindenfajta gondolkodás nélkül nevezte meg a program első elemeként a zseniális Garas Dezső egyetlen filmrendezését, a hihetetlenül vicces Legényanyát.

Hasonlóan inspiráló volt, mikor Simon 2002-ben először látta a 8 mérföldet, Eminem önéletrajzi ihletésű filmjét a detroiti rapharcosok mindennapjairól. Amíg az előző filmben egy színész tökéletes rendezése volt lenyűgöző, ebben egy zenész őszinte vallomása kápráztatta el házigazdánkat.

Ha viszont a rendezés és a filmkészítés őszinte boldogságára szeretné emlékeztetni magát, Simon J. J. Abrams „übercuki” és hatalmas retro hullámot beindító filmjét, a Super 8-at nézi meg. Kíváncsi vagy a Stranger Things előképére? Akkor ezt a filmet ne hagyd ki!

Ahogy a Super 8-ban a gyerekek, Jordan Peele a Tűnj el-ben rendezett először, természetesen egy hosszú komikusi karrier után. Ez a sötét thriller nemcsak valóban ijesztő jeleneteivel, de erős társadalomkritikájával is kitűnik az átlagból.

A programban még egy tavalyi film kapott helyett, amelyik szintén Oscar-esélyes volt, és meglepő módon elsőfilmes próbálkozás: ez a Lady Bird, Greta Gerwig filmje. A Lady Bird egy szép felnövés-történet, ahol egy fiatal lánynak kell felfedeznie, mit is jelent számára az otthon, meddig megy el álmai űzésében.

Valamilyen szinten szintén egy felnövésről, egy ember önmagára találásáról szól Simon egyik kedvenc színészének, Robin Williamsnek az egyik legismertebb filmje, a Patch Adams. Komikus színészként Simon is őszintén hisz a nevetés gyógyító erejében, és ez a filmet a hasonlóan gondolkodóknak ajánlja. Kicsit sírós, de sokat segítő film ez is!

Az önfeláldozás és dráma Az ember gyermekében is jelen van, de Simon itt a rendezés magával ragadó erejét szeretné kiemelni. Nem is véletlen, a mexikói zseni, Alfonso Cuarón talán ebben a filmben ragadja meg legjobban nézői figyelmét és viszi őket egy elképesztő sci-fi road tripre.

Elképesztő kaland Az olasz meló is, amely egy szuper akciófilm és tökéletes lecsapása az egyébként is változatos és izgalmas napnak. Ha még nem láttad, biztos lesz egy-két csavar, amin meglepődsz! Ha pedig láttad, akkor szinte tuti, hogy te is akkora rajongója vagy, mint Simon!

Csatlakozzatok hozzá november 17-én, nézzétek meg a filmeket, és hallgassátok meg Simont, ahogy a saját szavaival mesél kedvenceiről!