KORTÁRS KÓSTOLÓ

Különleges borestek tárlatvezetéssel

Borok és Kortárs művészet. Jól ismert, remek párosítás. Ezen az estén pedig még annál is jobb, hiszen az egyedi stílusáról is ismert Angerman László (Onyx Head Sommelier, RIEDEL nagykövet) mesterien szelektált borait az ország egyik legújabb kortárs galériájának falai között, a Gallery MAX-ban lehet végig kóstolni. A galéria MAGYAR GÉNIUSZ FRISS! című kiállításán pedig személyesen a galerista, Bojár Iván András művészettörténész fogja körbevezetni a vendégeket egy garantáltan informális tárlatvezetésével egybekötve.

A MaxCity Art Incubator programsorozatának keretében 2021 őszétől szervezendő izgalmas borestjeinkre várunk mindenkit, aki az ízeken túl, az üveg mögé is látna Európa országainak kiemelt borvidékein keresztül és/vagy a kortárs művészet felé érez visszafojthatatlan kíváncsiságot. Első esténket az olaszoknak szenteljük, kalandos bor barangolás lesz az olasz “csizma“ legszebb borvidékein, ínycsiklandozó toszkán falatokkal.

Az italsor:
Bellini 
Canella Prosecco 
Gaja Promis 2018
San Leonardo Terre 2018
Toscana rosso 2019
Ricasoli Chianti 2016
Pieropan Soave 2020

Időpont: 2021. 09.13. 19h

Helyszín: MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont, 2. emeleti Gallery MAX kiállító tér.

Az eseményre LIMITÁLT számú jegyet értékesítünk, mert azt szeretnénk, hogy a jelenlévők és a vendéglátók is kényelmesen élvezhessék ezt az estét. Erre az alkalomra ingyenes külön buszt indítunk a Szent Gellért térről (Műszaki Egyetem felőli Metro kijárat), melyre a jegy vásárlásakor tud beszálló kártyát igényelni. (indulás 18.30h, érkezés: kb 22h)

RÉSZVÉTELI DÍJ: 9900 Ft/fő, helyfoglalás érkezési sorrendben.

A belépő tartalmazza:
* Tárlatvezetés a MAGYAR GÉNIUSZ FRISS című kiállításon (a kiállításról bővebben lent), a galerista, Bojár Iván
András művészettörténész által
* A feltüntetett 7 tétel kóstolása Angerman László (Onyx Head Sommelier, RIEDEL nagykövet) kommentálásában
* Toszkán falatok a borok mellé
* Külön busz a Szent Gellért térről oda-vissza (indulás 18.30h, érkezés: kb 22h)

Információs telefonszám: +36 70 386 0009

Kérjük vegye figyelembe az alábbiakat!

• Az esemény az aktuális járványhelyzetet és kormányrendeleteket figyelve kerül megrendezésre
• Az eseményen CSAK érvényes védettségi igazolással lehet részt venni, amennyiben ezt az aktuális rendeletek megkövetelik. A védettségi igazolványokat a személyi igazolvánnyal EGYÜTT a belépésnél ellenőrizzük.

„Magyar Géniusz – FRISS” kiállításról bővebben:

Nincs még fél éve sem, hogy a Gallery MAX megrendezte a Magyar Géniusz című kiállítást. Nagy örömünkre a magyar geometrikus absztrakt festészet száz évét áttekintő tárlat jelentős szakmai és közönség érdeklődést keltett. Sikernek tekintjük, hogy meghívást kapott Pécsre, és a nyár legforgalmasabb időszakában az irányzat szempontjából fontos város központi kiállítóhelyén, a Széchenyi téri patinás Pécsi Galériában láthatta a közönség. A FRISS alcímű következő kiállításunkon immár nem művészettörténeti összefüggéseiben állítjuk reflektorfénybe a magyar gemoterikus absztrakt irányzatot, hanem annak eleven, friss, életenergiáktól duzzadó mai működését tárjuk fel. Az előző tárlat állítása, miszerint a bő másfél évszázada megalapozott és minden köztes történelmi és politikai korszakon átívelő hagyományos magyar oktatási, matematikai, geometriai, s ebből következő művészeti gyakorlat, amely a geometrikus absztrakt művészetben öltött testet, ma is épp olyan érvényes, jelenvaló. Ma is újabb és újabb értékeket teremt. Újabb és újabb kiforrott alkotók életművével gazdagítja a magyar géniuszt. A FRISS alcímű kiállítás ez alkalommal az eddig már reprezentált műfajok, a festészet és a szobrászat mellett a
fotográfiával is kiegészülve, ezt a virulens művészeti tobzódást állítja elénk. Még pedig azzal a reménykeltő felismeréssel, hogy a Magyarországon legkevesebb százéves hagyományal bíró irányzat továbbra is hatalmas tartalékokkal rendelkezik.

Bojár Iván András
kurátor - Gallery MAX