Élőben, online! A csatlakozáshoz szükséges információkat a jegyvásárláskor megadott e-mail címre továbbítjuk, legkésőbb a workshopot megelőző napon!

A négy alkalmas workshop azoknak szól, akik csak nemrég találkoztak a fenntartható divat és a környezettudatos ruhatár fogalmával, és szeretnék megtenni az első lépéseket a változás felé. Praktikus tippekkel, mindenki számára könnyen az életmódjába építhető ötletekkel segítek a saját tapasztalataim alapján négy alkalom át.

Ki vagyok én? Mengyán Eszter vagyok, újságíró, fenntartható divattal foglalkozó blogger, a Fenntarthatodivat.hu alapítója. 2016 óta foglalkozom kiemelten a fenntartható divat és a (környezet)tudatos öltözködés témájával. Nemcsak írok és mesélek róla, hanem a saját ruhatáramat is igyekszem minél fenntarthatóbbá tenni. Hiszek abban, hogy minden kis lépés számít, ezért is próbálok sok-sok gyakorlati tippet, hasznos információt átadni a témával kapcsolatban.

 

A workshop időpontjai:
május 31. 18.30 - 19.30
június 7. 18.30 - 19.30
június 14. 18.30 - 19.30
június 21. 18.30 - 19.30

Hogyan épül fel a 4 alkalmas workshop?

- Első alkalom: Tudod, miért öltözködünk azon túl, hogy ne legyünk kitéve az időjárásnak vagy megfeleljünk a társadalmi normáknak? Hogyan változtak meg a ruhavásárlási szokások az elmúlt 25-30 évben? Hogyan alakult át az öltözködésünk? Milyen trükkökkel hatnak ránk a márkák, hogy vegyünk még több ruhát? Mit jelentenek a következő alapfogalmak: slow fashion, fast fashion, ultra fast fashion, fenntartható divat, környezettudatos ruhatár? Miért kezdődik a fenntartható ruhatár egy vásárlásstoppal? És miért segítenek a különböző gardróbkihívások abban, hogy felfedezzük a ruhatárunkat?
- Második alkalom: Ne csak vásárolj a szekrényedben, hanem tedd átláthatóvá a ruhásszekrényt, rendszerezz, szelektálj. Az sem mindegy, hogyan mosod a ruháidat, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a javítás, javíttatás mennyire fontos. Hol tanulhatunk meg varrni? Hogyan találjunk tökéletes varrónőt? Mi a különbség a különböző ruhaipari szakemberek között? Kit és milyen megbízással kereshetünk?
- Harmadik alkalom: A legfenntarthatóbb ruhadarab, ami el sem készül. A második legfenntarthatóbb pedig az, ami már elkészült. Miért jó másodkézből ruhához hozzájutni. Miért nem ugyanaz a second hand és a turkáló? Hogyan vált Magyarország turkáló-nagyhatalommá? Mi a különbség turkáló és turkáló között? Melyek a legjobb lelőhelyek itthon? Hol lehet nemcsak ruhát vásárolni, hanem ruhát is leadni? Mi a használtruha útja, hova és mit érdemes elvinni?
- Negyedik alkalom: Mi történik akkor, ha új ruhára van szükségünk, mert másodkézből nem tudjuk beszerezni? Honnan tudjuk, megbízható-e egy márka? Mi segíti a vásárlásunkat? Miért kerül olyan sokba egy fenntartható termék? Mi segíthet a környezettudatos gardrób kialakításában és a tudatos ruhavásárlásban?
Fontos! A jegy megvásárlásával jogosult vagy mind a 4 órán való részvételre. Kérünk vedd figyelembe azt, hogy a foglalkozások nem visszanézhetőek, hogy a meghirdetett időpontok mindegyikén élőben csatlakozni tudj az órához.

A workshopon való részvétel korlátozott számban történik. (Maximális létszám 25 fő) Jegyvásárlásra kizárólag az első időpont előtt van lehetőséged!

Legyél bárhol, csatlakozz hozzánk élőben, online!

Formáljuk együtt a Kört!